Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dijamantnidvorac

Marketing

Gdje je moj par Gospodine? (drugi dio)

Uvod:
Vidio sam u Mirtinom blogu,”Odraz neba u kapi kiše”,jedan tekst koji me posebno dirnuo (makar su svi tekstovi koje je objavila jako lijepi).Autor teksta je p.Luka Radja,koji takodjer ima svoj blog.Mirta je napisala da je pročitala tekst dva puta,ja sam bar pet-šest puta.Našao sam u tom tekstu,mnoge odgovore na pitanja i objašnjenja,zašto su neki dogadjaji u mom životu bili,takvi kakvi su bili.Neki će reći da je tekst nerealan i da je nemoguće ili jako teško da bude tako,ali ja jednostavno osjećam da je tekst točan i da je stvarno tako.Uostalom,Bogu ništa nije nemoguće!

Komentar:
Iz tog teksta zaključio sam ovo:

1.Bog je svakom čovjeku,namijenio srodnu dušu,koja je baš odgovarajuća i prava za nas,na način koji je bolji,nego što bi mi sami izabrali.

2.Prije nego upoznamo srodnu dušu,trebaju se ostvariti preduvjeti,tj.trebamo se pripremiti za to.Ono što mi se posebno svidja je to,da Bog priprema nas i našu srodnu dušu,tako da u isto vrijeme budemo spremni za upoznavanje.

3.Jedna osoba može drugoj osobi pružiti ljubav,samo ako ona sama ima ljubavi.Sv.Ivan je (u Bibliji),napisao:”Bog je Ljubav”.Bog je Izvor ljubavi .On nas ispunjava ljubavlju i najviše nam može dati ljubavi,koju onda mi predajemo drugima.Bog želi da prvo sredimo svoj odnos s Njim,prije nego upoznamo svoju srodnu dušu.Želi da s Njim imamo poseban,ekskluzivan odnos,kakav nemamo s nikim drugim,da nam On bude na prvom mjestu u životu.Želi da ne tražimo utjehe i užitke u alkoholu,avanturama,u drogama,novcu itd.nego da nam On bude Utjeha i da nas On,utješi,odmori i ohrabri.To se postiže molitvom,primanjem sv.pričesti i ili na neki drugi način.Želi nam biti najbolji Prijatelj.Tako ćemo biti puni Njegove ljubavi i jedva ćemo čekati,da tu ljubav podijelimo i predamo dalje.

4.Bog najbolje zna,tko je naša srodna duša.Mi sami ne trebamo tražiti svoju srodnu dušu niti zavidjeti drugima,koji su već pronašli svoju srodnu dušu.Mnoge nam veze ne uspiju,jer te osobe nisu bile naše srodne duše,mi možda nismo ni trebali biti s njima i to nije moglo opstati.Neki upoznaju srodnu dušu ranije,neki kasnije.Zanimljiva je izreka sv.Edith Stein,da svaki čovjek živi u onom vremenu i okružen onim ljudima,koji su najprikladniji da spasi svoju dušu!

5.Bog želi da se prepustimo Njegovoj volji,jer ima za nas jako dobar plan,kakav mi ne bi mogli zamisliti ni u najljepšim snovima.Ako vršimo svoju volju,a ne Njegovu,tada si štetimo,jer biramo za nas puno gori put.

Kada se ispune uvjeti,kod nas i naše srodne duše,tada ćemo se upoznati,moći ćemo ostvariti ljubav,koja može trajati,dok nas smrt ne rastavi,jer su temelji veze,čvrsti poput stijene.Takva veza je blagoslovljena od Boga i On će štititi srodne duše,koje je osobno pripremio i spojio da budu jedno i da iz te ljubavi,nikne novi život!

Tekst p.Luke Radje:
“Svatko čezne za tim da se u potpunosti nekome preda, da ima duboku duhovnu vezu s drugim, da bude ljubljen potpuno i ekskluzivno.

Ali Bog kaže kršćanima: "Ne, dok nisi zadovoljan, ispunjen i sretan s tim da te Ja ljubim, da predaš sebe potpuno i bez rezerve Meni, da imaš intenzivan i poseban odnos samo sa Mnom; otkrivajući da samo u Meni možeš naći svoje zadovoljstvo. Tek tada ćeš biti sposoban za savršenu ljudski odnos koji sam za tebe isplanirao."

Nikada nećeš biti sjedinjen s drugim dok se ne sjediniš sa Mnom, zasebno od svega i svakoga, zasebno od svake želje i čežnje. Ja želim da prestaneš planirati, prestaneš željeti, i dozvoliš mi da ti predam najuzbudljiviji plan koji postoji , onaj koji ti ne možeš niti zamisliti. Ja želim da ti imaš najbolje. Molim te dopusti mi da ti to dam. Samo nastaviti Mene gledati i očekuj najveće stvari. Nastavi doživljavati i učiti stvari koje ti JA govorim... Samo moraš čekati. To je sve.

Ne budi tjeskoban. Ne brini se. Ne gledaj okolo na stvari koje su drugi dobili ili koje sam im Ja dao. Ne gledaj okolo na stvari koje misliš da želiš. Samo nastavi gledati za Mnom i u Mene, ili ćeš propustiti ono što ti želim pokazati. I onda ... kad budeš spreman, iznenadit ću te sa ljubavlju puno ljepšom nego si ikada mogao sanjati. Vidiš, dok se ti pripremaš i dok onaj(ona) kojeg (koju) sam za tebe namijenio priprema , ja i u ovom trenutku radim na tome da oboje budete spremni u isto vrijeme. Sve dok oboje ne budete samo sa Mnom zadovoljni i životom koji sam za vas pripremio, nećete moći iskusiti Ljubav koja je oličenje vašeg odnosa sa Mnom i ovom savršenom Ljubavi.

Predragi ja želim da vi imate ovu divnu ljubav. Ja želim da vidite uživo sliku vašeg odnosa sa Mnom i da konkretno uživate vječno jedinstvo ljepote, savršenosti, i Ljubavi koju vam dajem sa Sobom. Znajte da vas ljubim neizmjerno. Ja sam Bog. Vjerujte i budite zadovoljni.”


Post je objavljen 01.02.2006. u 23:06 sati.