Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lillyslife

Marketing

01. 02. popodne

Ne mogu vjerovati! Ta nova cura...mislim da donosi nesreću. Pokazivala sam joj školu dok su ostali bili (tj. trebali biti) na nastavi. Ali netko nije bio. Taj netko je bio Snape. Lily i Amelija su bile u sobi, pospremale su nakon svoje male eksplozije, a mi smo šetale hodnicima. Taman smo prolazile pokraj Prazne sobe (soba u kojoj te nitko ne vidi, iako umjesto zidova ima staklo. Uvijek je zauzeta, pa je jednostavnije ne ulaziti u nju, a i sigurnije, jer ako je zauzeta odbaci te. I tako, mi prolazimo kada vidimo Snapea. S njime je bio neki visoki čelavi muškarac. Snape nas je vidio i povikao
"Omami!" ali je onaj muškarac rekao
"Pusti to! Sectruesempra! Sectruesempra!"
Dalje se ne sjećam. Pala sam.
I tako smo Mary i ja završile u bolnici. Nešto smo se zezale oko čokoladnih žaba i kartica pa sam rekla da bi na njenoj pisalo Mary Matthews, profesionalana pehistica. Naravno, nasmijale smo se, pa me pitala kako se ja prezivam.
"Smith."
"Smith?!"
"Da, zašto?"
"Postoje dvije vještice koje poznajem s tim prezimenom. Bilo ih je mnogo, velika obitelj, ali je nakon toga u čarobnjačkom svijetu to prezime nestalo na više od sto godina!"
"Dobro, tko su te dvije?"
"Ti i Leonora. Možda ste u rodu? Može biti..."
"Baš i ne može... Ja sam...ovaj, bezjakinja."
"Ali imaš neke čarobnjačke korijene! A Leonorina kći je bila hrakanica.Zato je skinula "Mc" s prezimena. To imaju samo imaćne vještičje obitelji koje su to stekle doktoratom predaka na magičnom području. Mc, magija (eng. MagiC)."
"Od kud ti to znaš? Pa tu si samo jedan dan!"
"Ali Leonora je bila u mojoj školi."
Dobro, nisam više imala što za reći. Ne može biti. Može... Ne može... Ma, može...Evo Lily i Amelije, došle su nakon ručka, ostali još imaju nastavu...

Post je objavljen 01.02.2006. u 15:32 sati.