Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

15. turnir ove školske godine u O.Š. 'N.Hribara' Velika Gorica – 31. 01. 2006.

Utorak je, vrijeme je za go u Hribaru. Čekam na hodniku kraj školskoga sata. Zvoni i prestaje tišina. Tek časak i kao osice projuravaju maleni tek zabačenih školskih naprtnjača na leđa. Jureči im se još klimataju na leđima. Važno je što prije stići na željena mjesta.
Dolazi oveća skupina meni poznatih malenih lica. To su oni iz 4b razreda što ih ne vidjeh na gou već neko vrijeme, a ranije redovni bijahu. Imaju nešto važno mi reči i sve jedan preko drugoga govore mi da više neće dolaziti na go. Pitam ih do kada to će tako biti. Nemaju zabranu, ali neće dolaziti. Vjerojatno im se igra ova više ne dopada.
Ulazim u učionicu predviđenu za rad. Evo tu je skupina novih od nove generacije. Prošlu subotu ih je bilo na turniru jakih u Centru i sada je ovdje više kyueva. Svi ovdje sada igraju na ploči 13x13 go. Stasala je generacija.
Na startu nas bilo 7, ali dolazi već pred start tata po Lovru. Zaboravio je Lovro da mora do zubara. Ostaje nas šest spremnih za sučeljavanja na 13x13.
Pogledajmo što se sve zbivalo kroz konačni redoslijed.

1. Stjepan Švigir 22. kyu, 4 boda i sos 7
2. Denis Mešić 5. interna kategorija, 3 boda i sos 8
3. Matija Pukanić 25. kyu, 2 boda i sos 9
4. Josip Ivaci 25. kyu, 1 bod i sos 9
5. Marko Grdenić 6. interna kategorija, 1 bod i sos 8
6. Marko Pukanić 25. kyu, 1 bod i sos 7
Nove kategorije: 6. interna kategorija: Denis Mešić
Nije se ni očekivalo do pobjedeo Stjepanove. Denis mu je bio uz bok do zadnjega kola kada su u izravnom susretu rješavali pobjednika. Bio je Stjepan jači u toj partiji.
Denis je već spreman za igru na velikoj pločli na subotnjem turniru. Danas se diže u 6. internu kategoriju. Pobjedio je redom sve nove 25. kyueve. Nije bilo jako uvjerljivo, ali su bile pobjede. Tako je Marka Pukanića pobjedio za 7,7, a Matiju za 9,5 poena.
Treći je sa dvije pobjede bio Matija. Riješenje je dao u poslijednjem kolu pobjedivši Marka Grdenića za 14,5 poena razlike.
Josip Ivaci se nakon pauziranja već uspješno priključio. Ovaj puta predvodi trojku sa po jednim bodom, koja se razvrstala po sos-bodovima.
Dva Marka su ovaj puta na začelju, ali to je tako ovaj puta. Pozvani su svi na subotnji turnir u Centar. Tamo se sada brusi forma na velikoj ploči.
Slijedeći utorak je opet go u Hribi.
Izvjestio bl. Muradenu


Post je objavljen 01.02.2006. u 11:04 sati.