Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojdomjehrvatska

Marketing

Bosnar: S Rijekom želim osvojiti Kup i prvenstvo

S Rijekom želim osvojiti Kup i prvenstvo. Dinamo je pobjegao, ali prednost nije nedostižna. Uostalom, u Dinamu znaju kako ih je Rijeka nadigrala jesenas na Kantridi, kaže Bosnar.

CHICLANA - Marinko Koljanin je posljednjih dana imao pune ruke - telefona. Iz Španjolske je rukovodio "peraciju Bosnar", odnosno po Europi tražio lijevog bočnog za proljetnu momčad. Jučer je slavodobitno priopćio:

- Bosnar je u Zagrebu potpisao ugovor s Rijekom na šest mjeseci s opcijom produljenja ugovora na još godinu dana.

Dodao je:
- U momčadi imamo deset bivših i sadašnjih reprezentativaca iz šest zemalja: Žilić (SCG), Kerkez (BiH), Lerant (Slovačka), Bobič (Njemačka), Bosnar (Australija), i naši Vugrinec, Knežević, Krpan i Šarić. Iako je Eddy Bosnar ispao "tehnički škart" u Dinamu, riječ je o igraču koji je bio kapetan olimpijske reprezentacije Australije 2000., a igrao je još u Rapidu i Evertonu.

Zadovoljan poslom, Koljanin najavljuje goropadnu proljetnu Rijeku:
- Bosnar je igrač kakvoga je tražio Skočić, granitno čvrst. Imali smo puno ponuda, ali kada se otvorila opcija Bosnar, sve je bilo riješeno. Odmah je pokazao želju za dolaskom na Kantridu. Želi igrati i dokazati da vrijedi, kako bi potvrdio nastup za Australiju na SP-u. Među 25 kandidata je za Njemačku...

Krunoslav Rendulić dobio je konkurenciju na lijevom boku. Različiti su tipovi igrača. A s Bosnarom će tražiti ravnotežu u momčadi ukomponiranoj na prednji pogon, s naglaskom na napadačku igru. Bobič bi trebao biti dijamantna igla Rijeke, čovjek koji će parati suparničke mreže, a Bosnar donijeti čvrstinu zadnje linije.

Skočić sada ima slatke brige, od viška ponekad glava i boli, ali Rijekin trener ima jasnu viziju, zna što hoće i naglašava da neće biti privilegiranih. Uigravanje novog sastava tek počinje, odnosno čekaju se još reprezentativci Vugrinec, Linić i Knežević, koji u petak stižu iz Hong Konga.

Eddy Bosnar bi danas trebao biti na treningu u Chiclani:

- Čekam zrakoplov. Zadovoljan sam. Rijeka je kvalitetan klub s karakternim igračima. Vjerujem da ću se igrama na Kantridi približiti SP-u. Istina, sve je došlo naglo, ali bolji rasplet situacije nisam mogao poželjeti...

"Prognan" iz Dinama, svojem bivšem klubu priprema - osvetu!

- S Rijekom želim osvojiti Kup i prvenstvo. Dinamo je pobjegao, ali prednost nije nedostižna. Uostalom, u Dinamu znaju kako ih je Rijeka nadigrala jesenas na Kantridi. Čvrsta sam uvjerenja da Rijeka nije ništa slabija od Dinama, dapače...

Preuzeto sa Jutarnji.hr, Autor: Orlando Rivetti


Post je objavljen 01.02.2006. u 10:21 sati.