Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jja

Marketing

OSHO rides again

Ljubav je rijetka pojava. Mnogo rijedja nego sto se misli. Kako bi uopce mogli nekoga u svom centru (a ne samo na povrsini) susresti, morate uopce biti dovoljno hrabri dopustiti mu uci. Morate posatati ranjivi, aposlutno ranjivi i otvoreni. Da, to jest rizik. Nikad ne znate sto ce drugi s vama uciniti. Ima li dobre namjere? Strah je precesto tu. I zato nismo otvoreni. Ni prema sebi samima a ni prema drugima. Imate bracne parove koji su godinama jedno drugome stranci. I cim duze zive zajedno tim vise potiskuju, da, prilicno uspjesno, da su im centri onog drugog od pocetka ostali nepoznati. Vecina ljudi se stalno boji dopustiti onome drugome prodrijeti do naje najdublje tocke. Pustate druge do jedne odredjene tocke i dalje ne. Tada dolaze zidovi. I svejedno to zovete ljubavlju?!

*****************************************************************************

Ako mozete, ovog trena ove sekunde zivjeti u SADA i OVDJE i biti sretni ne sutra, ne kada sjedne placa, ne kada popravite auto, nego SADA I OVDJE tek onda ste sposobni uistinu voljeti!

*****************************************************************************

Osho smatra da velika vecina brakova nije zasnovana na principima ljubavi nego na principima drustvenog dogovora. Ugovora. Izmedju dviju individa koje se pokusaju nadmudriti, kontrolirati, dokazati emotivnu premoc, posjedovati. To nije ljubav. Nedvosmislen znak ljubavi u nasim zivotima je onaj unutarnji mir. Zadovoljstvo. Osjecaj da smo sve postigli sto smo postici htjeli. Da se sutra svijet srusi nama svejedno. Mi smo ionako vec na cilju. Ljubav nas cini praznim za sve ostale zelje. Stanje "izvan-ljubavi" je upravo ono gdje si zelite STVARI. Stvari za koje mislite da ce vas usreciti. Zelje dolaze iz nezadovoljstva kaze Osho

*****************************************************************************

Najjednostavniji i najljepsi nacin spoznati Boga je kroz Ljubav. Kad volis cijeli svijet postaje bozanstven. Tad vam je tako lako povjerovati da je ova citava Kreacija, djelo bozje.

*****************************************************************************

Ucini ljubav sadhanom. LJUBAV JE PRIRODNA RELIGIJA



Budite mudri. Bavite se manje drugima a vise sobom. Imati cete vise od zivota!

Post je objavljen 01.02.2006. u 07:56 sati.