Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

16. turnir go-sekcije O. Š. 'Jurja Habdelića' Velika Gorica – 30. 01. 2006.

Bilo nas je više nego prošli ponedjeljak. Nova generacija se ovdje polako budi. Krenulo nas je osmero natjecanjem. Parove sam određivao po sistemu svak sa svakim sve do završetka četvrtoga kola, ali tada moraju otići Bruno i Antonijo. Sistem odabira parova više nije održiv i prelazimo u švicarac. Dolazi nam i Monika, kojoj je završio engleski, a ovdje joj je seka Marcela. Odrađuju se još dva kola i dobivamo konačni poredak.
Igralo se mješovito i to go na 13x13 za 6. interne kategorije i jače međusobno, a ostale partije su igrane atari-go prema kategoriji.
Pogledajmo rezultate:

1. Marcela Kovačić 24. kyu, 11 bodova i sos 32
2. Josip Kordić 6. interna kategorija, 7 bodova i sos 39
3. Mario Stanešić 4. interna kategorija, 7 bodova i sos 31
4. Bruno Budimlić 2. interna kategorija, 6 bodova i sos 19
5. Filip Šoić 3. interna kategorija, 5 bodova i sos 37
6. Petra Knežević 1. interna kategorija, 4 boda i sos 41
7. Dominik Pavlić 3. interna kategorija, 4 boda i sos 35
8. Antonijo Stojnić 1. interna kategorija, 2 boda i sos 24
9. Monika Kovačić 1. interna kategorija, bez bodova i sos 15
Nove kategorije:
3. interna kategorija: Bruno Budimlić
2. interna kategorija: Petra Knežević
Marcela je savladala, i pored najvećeg broja potrebnih zarobljenih kamenčića, sve protivnike do poslijednjega kola, ali je tada iznenadila Petra u jednoj od dvije partije. I pored toga je Marcela uvjerljiva pobjednica, ali nije to ni neko čudo. Ona je ovdje bila najjača po kategoriji.
Josip nije ništa zaboravio i pored rijetkoga dolaženja. Izgubio je jedino od Marcele na ploči 13x13 na prostor. Bio je drugi s istim brojem bodova kao i Mario, ali s jačim sos-bodovima.
Mario je izgubio samo od prve dvojice. Bod mu je uzeo i Dominik od dvije njihove partije atari-goa. Bio je treći.
Bruno je izvanredno krenuo i nakon četiri kola bio sam na drugoj poziciji, ali tada mora otići. Pokazuje igru i rezultate za napredovanje, pa i pored ranijeg odlaska ostvaruje napredovanje u 3. internu. Uspio je ostati čak i dobar četvrti i pored dvije partije manje odigrane.
Filip iz Kvaternika je krenuo silovito sa svih četiri boda iz dva susreta, ali tada se ukopao i izgubio tri susreta za redom, a poslijednji izvukao nerješeno. To je bilo dovoljno tek za peto mjesto.
Petra je uspjela pobjediti Filipa, a igrala nerješeno s Antonijom i Marcelom. S obzirom na nisku kategoriju napreduje u 2. internu.
Dominik glasan i brz u zaključivanju nije mogao ostvariti ono što su njegove želje bile. Sedmi je.
Antonijo je rijetko bio na gou, a danas je i ranije otišao. Nije uspio više od osmoga mjesta.
Monika je stigla tek pred kraj. Dugo nije ni igrala. Namjerava povremeno, ali češće no do sada, dolaziti na go i to u pravilu nakon engleskoga.
Drugi školski sat su došli Matej i Antonio. Priključio sam im se i ja i odigrali smo tromeč goa na 13x13 uz handicap igru. Redoslijed je bio:
1. Matej Zakanj 8. kyu 2 boda
2. Mladen Smud 3. dan 1 bod
3. Antonio Pavlović 20. kyu bez bodova.
Matej je ponovo pokazao da je jak. Antonia je pobjedio sa 70,5 poena razlike, što je na
ovoj ploči ogromna razlika. Mladena je, uz dobivenih 3 prednosti, pobjedio za 10,5 poena. Mateju se nikako ne mogu prodavati šuplje prijetnje. On to sve vidi. Tako je bilo i u partiji s Mladenom.
Slijedeći ponedjeljak ćemo opet ovdje uz go.
bl. Muradenu

Post je objavljen 31.01.2006. u 08:59 sati.