Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/srinkolina

Marketing

Praktikum iz kult(ur)ne psihologije 2

CYRANO DE BERGERAC
vježba br. 3

UVOD
Cyrano je jedna predstava koju je kolegica Ajvi išla gledati bezbroj puta. Kritike su bile odlične, a ni entuzijazma nije nedostajalo. Radi se o jednoj tipično live, love and die without happy enda priči. Buntovnik, pjesnik i neobično ružan Cyrano zaljubljuje se u svoju sestričnu Roxie (incest). Naravno da se ona zagledala u fizički puno privlačnijeg Kikca ( mlado meso) i uvali Cyrana u govna. Njemu ne pada na pamet priznati joj ljubav nakon te spoznaje jer ima kuku, hrid, izraslinu nasred face koja ga čini nedostojnim njenog pogleda. U skladu sa situacijom obećaje čuvati njenog potencijalnog ševca od smrti na bojištu, a njemu pristaje pomoći da je osvoji. Zaplet je komičan: ona s balkona ne konta da priča sa svojim bratićem i zaljubljuje se u ovog drugog na Cyranovu zaslugu, i naravno da se u roku od 5 min. uda za Kikca (čitaj osudi na propast), a Cyrano joj i u tom pomogne, budala. Sad u priču upada treći lik, faca s bojišta, ali ustvari kukavica koji je također ludo zaljubljen u nju i kad skonta o čem se radi pošalje ih sve u smrt. Ipak na kraju preživljavaju Cyrano i Roxie, ali ni nakon 14 god. on joj nema muda priznati da se zaljubila u njegova pisma, a ne Kikčeva, dok ona trati godine u smostanu. Na kraju kad ona to napokon skonta, on umire, ponovno zajeban i ništa od svega toga.... Banana!

PROBLEM
Ispitati utjecaj Kreše i ostale glumačke postave na studentice psihologije.

METODA

Ispitanici
U ovom eksperimentu sudjelovale su studentice psihologije, većinom druge godine, raspona godina od 13 do 14, naivne do jaja.

Pribor
-jedan fotić za snimanje perverzija
-par komada grudnjaka
-ulaznice za predstavu
-noge
-pare

Postupak
Ispitanici su bili podijeljeni u dvije skupine (skupina A, N=Mona i Rerna i skupina B, N=Pojzn Ajvi i Pičić*C) prema manje više slučajnom rasporedu. Skupina A imala je zadatak zauzeti prva mjesta u parteru, dok je skupina B išla ostaviti stvari u podrum. Nakon završetka tog zadatka obje skupine su prisustvovale gledanju predstave. Za vrijeme gledanja, svaki je ispitanik davao samoiskaz o svojim doživljajima i zadržavao za sebe perverznije doživljaje. Kontrola je izvršena prisustvom drugih ljudi u publici i sprječavanjem fizičkog ozljeđivanja glumaca. U mjerenje je bilo uključeno i skupljanje slina (i poneke suze) koje su ispitanicima izlazile iz tjelesnih otvora. Krajnji rezultat mjerenja bila je opća izbediranost, ali i oduševljenje.

REZULTATI
isp. kol. sline(ml) frekv. prosera
Mona 100 14
Rerna 100 10
Pojzn Ajvi 250 13
Pičić*C 100 15

RASPRAVA

1.Komentirajte rezultate pod vidom zadanog problema.
U ovom ekperimentu eksperimentator je imao prečeg posla pa su ispitanici sami prikupljali rezultate. To je vjerojatno dovelo do nekih pogrešaka u mjerenju jer nisu istovremeno bili sposobni i pratiti rezultate i doživljavati (orgazam). Ipak dobiveni rezultati su u skladu s očekivanima jer nam je iz prijašnjih istraživanja poznato da kad ovi ispitanici idu negdje, krajnji rezultat je uvijek nečije slinjenje, proseri, pišanje, riganje i na kraju ipak dobra zabava.

2. Usporedite prijašnja mjerenja iz kult(ur)ne psihologije s ovim.
Ispitanici su već prisustvovali u 2 mjerenja iz ovog područja u proteklih tjedan dana, prvo je bila književna večer u Big Benu, a drugo jazz koncert, također tamo. Broj ispitanika je varirao i nisu svi bili uvijek u jednakom prethodnom stanju. Nekima je virus na jazzu oduzeo sposobnost bdijenja do kasno u noć, a nekima susret treće vrste. Što se tiče književne većina ispitanika se rastavila zahvaljujući pivu i pljugama i imala je kobne posljedice sutradan. Ipak današnje, zapravo jučerašnje mjerenje je prošlo u najboljoj mogućoj atmosferi.

3. Što mislite kako je proteklo naknadno druženje uz cugu?
Cuga je protekla vrlo ugodno, pio se crni lef, imalo se para, i doslovno je skliznula niz grlo. Svojim posjetom druženje nam je uljepšao Isus kojem su svi ispitanici zahvalni na prijevozu kući, iako stvarno nije morao. Nadamo se da će nam biti štela za Multipraktik tetu.

ZAKLJUČAK
Pa da zaključim, sve je prošlo relativno mirno, u odnosu na dosadašnje kulturno uzdizanje. Krešo i ostali očarali su sve ispitanike svojom pojavom jer njima veličina (nosa) nije važna. Rezultati su i bolji od očekivanih, Pičić*C se razdjevičio u pogledu Cyrana. Frekvencija druženja se povećala, definitvno mjerenje se treba ponoviti!

LITERATURA
C, Pičić, (1:25). Besane noći i mašta na djelu. Pripizdina: Naklada Bjegunka


Post je objavljen 31.01.2006. u 00:07 sati.