Osjećam se dužnim pojasnit Woolfu čime smo bili počašćeni neko veče ,nakon netom održane književne večeri u Kringi 21.siječnja u obližnjem agroturizmu (koji još nije službeno otvoren!) kojem smo bili ,ajmo reć prethodnica!
Naime,dolaskom u objekat uređen sa ukusom (zapravo još nije zgotovljen u potpunosti!) dočekaše nas vlasnici sa raznim rakijama spravljenih po vlastitoj recepturi,nakon što se smjestismo i raskomotismo i laganini razgledavanja interijera ,posjedasmo za stol i stolice (vlastiti design by gazda objekta!).Netom nakon toga na stol bi dostavljena maneštra s trukinjom iliti s bobićima kako ju neki nazivaju,obogaćena svinjskim ušesima (vegetarijanci najte se mrštit bjaše i povrća!!!) na komadiće,vrlo ukusna za moj gušt!
Potom nakon manje stanke ,koja dakako ne bijaše dosadna jer bijaše tema na pretek koje kolahu za stolom,sjatiše se hom made ravioli sa sirom i šparugama u umaku od vrhnja (zagnjurih u oval nekoliko puta,ne pitajte zašto?!),ocijena 5+.Kad je i taj slijed zasjeo,gazdarica već nosi domaće pljukance sa domaćim kobasicama i rebarcima suhim u šugu...( slinite,ha... a imate i zašto,belive me!!) uz salatu,zapravo crveni radič .Sve to obilato zalijevasmo ,dakako dobrim domaćim vinom i ...hm, kako se zove smrikovinom,a to je zapravo jedna stara pijača naših djedova i baka spravljena od vode i bobica smrikve (plavih,čini mi se no nisam siguran),koje fermentacijom dobiju specifičan okus i aromu po smrekovini sa okusom nešto kao...hm, mineralna iliti kisela voda ,dakle sve home made,ocijena 5+.
Kad smo već bili prilično natrpani svim tim delicijama ,zaletje se gotovo u brisućem letu veliki oval domaćih njoki sa šugom od divljači (razne!),da se lizalo prste ne moram ni spominjat,jeli!!I kad smo se več bili gotovo oprostili sa hranom za tu večer...gle ti sad još i ...ovo,ma da pukneš a nemreš žnjopat više ...pečena domaća janjetina sa krumpirom obogaćena začinskim travama...ma milina za oko i nepce!!!
S obzirom da nedugo potom bijah primoran otići,zbog nekijeh obaveza neznam dokle je ostatak društva ostao (ako netko od Vas koji bijaste ,ovo čitate,recite kad bijaše ...fajrunt!?)
daklem to bi ukratko bilo to ,kad zaživi u punom svjetlu ovaj objekat će čini mi se biti stalno opsijednut naviranjem gostiju,koji će uz legendu o Juri Grandu ponijeti vampirske suvenire ali i ove gastronomske,u vlastitim želucima ,dakako!!
Bude li vas put nanio ,nećete zažalit.
....belive me!
Post je objavljen 30.01.2006. u 21:36 sati.