Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cadez

Marketing

Šovagovićev rad nedjeljom

Vidim da, bar u siječnju, ni nedjelja za blogere nije dan odmora. Ovisnici okačeni o modeme pričaju svoje istine non-stop i danas. Postavlja se općenita dvojba je li bolje nedjeljom raditi ili je bolje ne raditi? Šovagovića je njegova djevojka (dva cm je viša od njega) nagovorila da odu u kino. Da bi se za to pripremio, cijeli je dan prespavao. Netom prije nego što su napustili stan (njezin) dao je sljedeću izjavu:
«Ako bi se stiglo da čovjek i moli, dakle ako to ne ugrožava vrijeme za molitvu i vrijeme apstinencije od predbračnog seksa, onda bih svakako preporučio rad nedjeljom. Ali postavlja se pitanje što da se radi kad si između dva braka - da li u tom slučaju apstinirati s pomoću molitve i koji je točno trenutak kad prestaje brak? I šta da se radi kad se bivša i sadašnja familija nađu za nedjeljnim ručkom, pa još prijatelji, dakle prva, druga, treća familija, i da li onda svih dvadeset ljudi okupljenih za stolom moraju jesti stari kruh od subote? Situacija je ionako naelektrizirana.»
Šovagović nadalje, u preciznijoj razradi teme, navodi da je nedjelja podjednako nezgodna i za djecu i za odrasle budući da nakon nje dolazi ponedjeljak a vjeruje i da je bolje otići na pecanje nego na nedjeljni ručak. Koliko mi je poznato, on nikad ne peca a na nedjeljne ručkove ga već odavno nitko ne zove.


Post je objavljen 29.01.2006. u 21:51 sati.