Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/punkrock7

Marketing

Nofx

Evo jedan post o mom najdražem bendu.


NOFX-i su počeli u Berkleyu (Califonia) davne 1983. uzevši ime od srednjoškolskog benda Negative FX. Do sad su izdali 10ak studio albuma, 6 EP-a i tonu 7''-eva. Većina njihovih albuma je izdano na Epitaphu, ali NOFX će tu i tamo počastiti Fat Mike-ovu vlastitu izdavačku kuću Fat Wreck Chords, sa par izdanja. Pravi su začetnici žanra, kako brojnim turnejama u gotovo svakom kutu svijeta tako i insistiranjem na vjernosti njihovoj punk etici. Niti jedan drugi bend nije postigao više uspjeha samostalno, a sav uspijeh postigli su bez pomoći MTV-a i drugih aspekata korporativne rock industrije.
Iako se opiru da to priznaju, njihovu glazbu inspirirali su bendovi poput Bad Religiona, Misfitsa, EKL, itd. Barem su bili u starim danima, danas su oni ti koji inspiriraju.

Nedavno, NOFX je prošao nešto što možemo smatrati '' promjena izdavača'' odlučivši izdati njihov sljedeći studijski album na FAT-u radije nego Epitaphu. Nema drame, jednostavno im je bilo logičnije izdati album samostalno ovaj put. Tako je 6. Svibnja na Fat Wreck Chords-u izašao The War on Errorism. Album je uvelike inspiriran sranjima na izboru za predsjednika 2000 i predstavlja oštri napad na našeg ne baš obožavanog predsjednika. Prije izlaska albuma planirali su izdati EP, Regaining Unconciousness, sa 4 pjesme koje će navlažiti apetit fanova dok NOFX ne proglasi rat.

U vremenu kada većina današnjih new school ''punk'' bendova piše pjesme o srednjoj školi i djevojkama, NOFX ostaje odan bendovima njihove generacije ( Dead Kennedys, Minor Threat, Public Enemy, Reagean Youth, itd.) i drži stvari na političkom nivou. The War on Errorism je prepun gorčine prema trenutačnoj, političkoj situaciji i nije mogao izaći u važnijem trenutku kada je Amerika predvođena južnjačkim idijotom, koji ne samo da je lažirao izbore, već namjerno vodi prema propasti svih nas...NOFX spasite nas!

Može se reći da se NOFX stvarno drži onoga što propovjedaju. Bend je u suradnji sa FAT-om lansirao punkvoter.com; pokret koji bi trebao ohrabriti zbunjenu mladež da sudjeluje na izborima i glasuju protiv Busha. Stranica je postala veliki uspjeh i privukla je veliku pozornost medija. Hey, to se odnosi na tebe pa i ti posjeti tu stranicu! Nesuglasica ne završava tu, jer NOFX planira održavanje Rock Against Bush turneju i kompilaciju planiranu za 2004 koja će doći u sveučilišni kamp blizu tebe.
Album "War on Errorism" također sadrži prošireni disk sa informativnim dokumentarcem i videom NOFX-ove ode George Jr-u, : '' Idiot Son of an Asshole''…
Očekuje se album "Never thrust a Hippy"

Post je objavljen 29.01.2006. u 01:27 sati.