Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hellboy006

Marketing

SRETNO DIJETE

ZAŠTO BI SMO SVI HTJELI ŽIVJETI KAO NAŠI STARCI U MLADOSTI.PRIJE 30 GODINA.SLOBODA,MIR,BRATSTVO JEDINSTVO ....JA SAM ODRASTAO UZ RATNE FILMOVE U BOJI UZ ČESTE TUČNJAVE U ŠKOLI UZ NARODNE PJESME PUNE BOLI...


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

DOKUMENTARNI FILM:SRETNO DIJETE

Image Hosted by ImageShack.us


Azra, Bijelo Dugme, Elektricni orgazam, Film, Haustor, Idoli, Pankrti, Prljavo kazaliste... Zemljom trese ekonomska kriza, umro je svemocni predsednik Tito, stizu vesti da je u Poljskoj uvedeno vanredno stanje... a generacija mladih zvi u skladu s tada popularnom pesmom "Zamisli zivot u ritmu muzike za ples". Ja sam zaista sve to video, svuda bio i sve doziveo. I sve se dogodilo u trenutku kada mi je najvise trebalo, bas kada sam izleteo iz gnezda i trazio svoj svet. Pa smo cak i mi, koji smo od najmanjih nogu odrastali s bolnim kompleksom sto zivimo u siromasnoj zemlji na kraju sveta, odjednom osetili da je upravo ovo mesto gde treba ziveti. "Sretno dijete" je rock'n'roll film o duh vremenu u kojem su nastali "Djevojke u ljetnim haljinama", "Kad si mlad", "Mi plesemo", "Maljciki", "Lijepe zene prolaze kroz grad" - o Zagrebu pocetka osamdesetih i muzici novoga talasa. Kroz Zagreb, Ljubljanu, Bec, Beograd, Budimpestu, Pariz, Utrecht i New York, autor krece u potragu za herojima svoje mladosti, pokusavajuci samome sebi da isprica pricu o ekspanziji punk-rocka i raspadu socijalizma. Uz obilje muzike i snimaka iz vremena novoga talasa, "Sretno dijete" je mali spomenik generaciji koja je odrastala u uverenju da je rock'n'roll vazniji od zivota.

Image Hosted by ImageShack.us

PRLJAVO KAZALIŠTE-SRETNO DIJETE

Ja sam odrastao
uz ratne filmove u boji
uz česte tučnjave u školi
uz narodne pjesme pune boli

Ja sam svarno sretno dijete x4

Ja sam odrastao
uz predivne vojne parade
uz studentske demonstracije
izgubio sam sliku iz legitimacije

Ja sam stvarno sretno dijete x4

Ja sam odrastao
uz ratne filmove u boji
uz česte tučnjave u školi
uz narodne pjesme pune boli

Ja sam stvarno sretno dijete x4

Sretno dijete x6

ŠTO JE KOMUNIZAM?

Image Hosted by ImageShack.us

Marksizam (komunizam) nije propao, marksizam je zloupotrebljen!
Na osnovi Marksovih teorijskih saznanja izgrađena je teorija diktature proletarijata, naučnog socijalizma, izvršene brojne revolucije, počev od Oktobarske preko Jugoslavenske do Kubanske. Međutim, došlo je do degeneracije ovih društava i diskreditiranja marksizma, i jedan od naših zadataka svakako je objašnjenje ovoga procesa, koje nam može poslužiti za razumijevanje sadašnjih društvenih pojava i anticipaciju budućih. Diktature staljinističkog tipa su uništavale u ime marksizma, ali to nije bio marksizam. Demokracija je u samim temeljima istinskog komunizma i socijalizma. Marksizam podrazumijeva kritički odnos prema društvenim pojavama, i ni u kom slučaju ne može biti 'prevaziđen', 'zastario', 'promašen' i slično, kako bi to mnogi ideolozi i dojučerašnji 'komunisti' željeli. Radnik prodajući svoju sposobnost da radi, ne dobiva vrijednost utrošenog rada, već veliki dio te vrijednosti prisvaja kapitalista - poslodavac. Stalnom željom za uvećanjem profita, kapitalisti sve više pojačavaju eksploataciju i siromašenje radnika, uvlačeći cijelu privredu u krizu. Kao i protiv svih drugih progresivnih ideja u ljudskoj povijesti koje ugrožavaju interese eksploatatorskih društvenih grupa, i protiv marksizma se već više od sto godina bespoštedno bore reakcionarne, najčešće vladajuće klase. Svim silama se bore za očuvanje svojih socijalnih privilegija, shvaćajući da je upravo djelovanje marksističke teorije na radničku klasu njihov najveći neprijatelj, koja ih kada jednom postane samosvjesna, neizbježno uništava. Otuda i toliko upinjanje da se proletarijatu ocrne i zgade ideje socijalizma. Razbijanje SFRJ, bratoubilački ratovi, pljačkanje društva i ubrzano osiromašenje stanovništva su nedvosmisleno pokazali da se ni jedan socijalni i ekonomski problem ne može riješiti na osnovama nacionalizma, šovinizma niti navodnim prozapadnim reformama. Isto koliko je bio opasan Miloševićev totalitaristički režim, opasni su i sadašnji "pro-zapadni" i "pro-demokratski" zagovornici potpunog otvaranja tržišta zapadnom imperijalizmu i "privatizacije" (pljačkalizacije) društvene imovine.
Recite NE kapitalizmu, kriminalu, nacionalizmu, 'liberalizmu', korupciji i drugim reakcionarnim pojavama i strujama. Zauzmite human, internacionalistički stav. Borite se svim demokratskim sredstvima za pravedno, socijalističko društvo u kome će sloboda svakog pojedinca biti osnov slobode za sve. Uključite se u borbu za novo društvo zasnovano na marksizmu i naučnom socijalizmu!

SLOVENSKI PUNK BEND NOVOGA VALA

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us



Post je objavljen 28.01.2006. u 20:17 sati.