Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livno1

Marketing

Održana javna rasprava...

U organizaciji Centra za građansku suradnju u Livnu je održana javna rasprava o podršci samoorganiziranja mjesnih zajednica, javlja dopisnik NINA-e.
Na raspravi su govorili Stipe Vukadin, predsjednik Komisije za mjesne zajednice pri Općinskom vijeću Livno, i Zulka Baljak, izvršna direktorica Centra za građansku suradnju,.
Sudjelovalo je 30-ak predstavnika lokalne uprave, nevladinih organizacija, općinske zakonodavne vlasti i mjesnih zajednica, a kako se čulo, mjesne zajednice na području livanjske općine prestale su djelovati početkom rata, pa ih ne bi trebalo ponovno osnivati, nego samo aktivirati.
Vukadin je istaknuo da Općinskom vijeću još nije upućena ni jedna inicijativa od građana za aktiviranje prijeratnih mjesnih zajednica, ustvrdivši da je to u ovoj godini jedan od glavnih zadataka komisije kojoj je on načelu. Također, najavio je da će komisija pomoći građanima da rad mjesnih zajednica organiziraju sukladno zakonu i Statutu Općine.
(NINA) nv

Otpuštenim djelatnicima općine 10 000 maraka otpremnine

Vijećnici Općinskog vijeća Livno jučer su većinom glasova usvojili odluku prema kojoj svakom djelatniku koji dragovoljno pristane na sporazumni prekid radnog odnosa u općinskim tijelima uprave, pripada jednokratna novčana naknada u iznosu od 10.000 maraka.Visinu novčane naknade predložio je općinski načelnik Luka Čelan u sklopu predstojeće primjene novog Pravilnika o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u općinskoj administraciji, a prema odluci Općinskog vijeća svaki zaposlenik Općine koji podnese zahtjev za sporazumni raskid ugovora o radu ili pristane na odlazak u prijevremenu mirovinu, stječe pravo na isplatu otpremnine u roku od 30 dana od dana donošenja pravomoćnog rješenja.
Djelatnicima koji nakon objavljenog internog natječaja ne budu ispunjavali uvjete radnog mjesta i koji budu proglašeni viškom, bit će uručena rješenja o prekidu radnog odnosa bez prava na naknadu od 10.000 maraka, ali s pravom na isplatu naknade sukladno Zakonu o radu FBiH, odnosno najviše tri plaće.
(NINA) nv






Post je objavljen 27.01.2006. u 22:42 sati.