Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/divljahorda

Marketing

KROZ NAŠA GRLA NE TEČE VODA JER MI SMO MOMCI IDIOTIK SKVODA



Došao je petak koji je većina čekala cijeli tjedan , ali ne svi što se može i vidjeti iz hrpe zariganog veša koji mi stoji u hodniku .
Danas slutim zlo , petak je obićno najgori ko da je obaveza napit se do besvijest , ako nije obaveza onda je bar običaj ( nadasve dobar ) . Subote su blaže ponekad zbog količine para koja se zdrobi u petak stoga predlažem svima koji imaju nekakva slavlja ili rođendane u planu , nek ih organiziraju subotom jer ljudi nemaju više para da si sami plačaju alkohol , a i pod utjecajem su petka pa će i manje moć popiti .





Juha od svinjske glave lijek protiv mamurluka

LJUBLJANA - Juha od svinjske glave u koju se na kraju kuhanja doda čašica kiselog vina ili octa najbolji je lijek protiv mamurluka - barem u Sloveniji, gdje je svoj recept za to jelo u blagdanskim danima koje obično prati neumjereno konzumiranje alkohola dao i najslavniji kuhar "na sunčanoj strani Alpa".

Slavko Adamlje koji u Ljubljani ima gostionicu "Hana", svoj je zanat u mlađim danima usavršio u pariškom hotelu "Ritz", dobitnik je zlatne kuhače s kuharske olimpijade u Frankfurtu 1988. godine i autor najpoznatijih slovenskih kuharica.

Slavni je kuhar za slovensku privatnu postaju POP-TV preporučio kao najbolji recept protiv mamurluka slovensku kiselu juhu od svinjske glave, u koju se mogu dodati i svinjske nogice. Najprije se napola skuha 60 dkg takvog mesa, zajedno sa zelenjem za juhu, a onda nareže na kockice i kuha još jedan sat nakon što smo u nju stavili klasičnu zapršku. U juhu se na kraju kuhanja dodaje čašica vina ili octa, a sve se može z

Post je objavljen 27.01.2006. u 16:22 sati.