Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

I opet nova zanimacija za vikend

Hej, premetači kamenja! Kamenjari! Problemisti! Stiže nam još jedan novi vikend! Vikend i s njime i novi go-problem!
Da vidimo što to problem jest. Nešto bijelih i nešto crnih kamenčića i sve to nekao izpremješano, ali svaki lijepo i precizno na sjecištu nekom. Pravila igre ove tako nalažu. Crno i bijelo kao osnova vizuelne igre suprotnosti, što igru ovu jedinstvom svojim čini. I kao i često red je crni kamen prvi na sjecište neko prazno staviti. Gdje staviti, a da slijed dobar za crnoga krene?
Na lijevoj strani postave kamenčića nešto su više pomješane boje. Biti će time naslutiti razvoje burne. Mjesta praznih je tamo manje no kamnečićima pokrivenih. Izbor je time mani, ali ne i zanimljiviji. Odprve činiti se može, da put crnome u neopstojnost bijelih što ga vodi, nije moguć. Gdje, pored tolikih sjecišta praznih u bijelom okruženju, navesti bijelog u nemogućnost opstojnosti njegove? Umjetnici vještine ove predstavite znaje i vještinu svoju u igri ovoj. Put dobar za crnoga postoji i uz sve najbolje mogućnsoti bijeloga.
Ja spremno ću čekati eventualčne odgovore vaše. E-mail je tamo gore u desno. Bolje njime da ne skratite zadovoljstvo nekom drugom u rjesavanju problema isto, a koji nije brzine vaše viješt.
A svima što igru uživo vole tek obavijest kratka. Vi već znate da se radi o turniru u Velikoj Goricio. Tamo se vikend svaki skoro turnir igra. Dođite, igrajte, pobjeđujte! Budite u 10 sati u Centru za odgoj i obrazovanje u Zagrebačkoj 90 u Velikoj Gorici, ako vam je do igre stalo. Zavrsiti cemo negdje do 15 ili 16 sati. Igrati ćemo handicap partije uz 30 minuta vremena za razmišljanje po igraču u svakoj od partija. Pa i byoyomi je tu od 15 sekundi za potez. Igrači znaju što je to, a ostali mogu naučiti ako dođu.
I tek da vam napomenem slijedeće:
- 18. 02. 2006. je turnir u Rijeci i boduje se za rating EGF-e
- 25. 02. 2006. je turnir u Karlovcu i boduje se za rating EGF-e
Planirajte si vrijeme za te turnire. Svi ste dobro došli.
Pripremio bl. Muradenu

Post je objavljen 27.01.2006. u 14:48 sati.