Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marijanmalcevic

Marketing

Od obale do obale

Nakon Azurne obale na red je došla jedna druga obala, tzv. Obala sunca, u originalu Costa del Sol.
Međutim, ovaj put baš i nijesam, kao što inače radim, napravio hrpu slikopisnih dokaza s putovanja . Više je razloga. Kao prvo, bilo je šugavo vrijeme: kišica, oblačno, jaki vjetar... Kao drugo, nismo ni išli na previše mjesta koja zaslužuju neko slikavanje... A nismo išli, to je razlog broj tri, jerbo smo se puno vozili po najprekrasnijim brdskim cestama Andaluzije. Kao četvrto, puno smo se vozili... Kao peto, još smo se više vozili...

Bilo je ugodno sa zagrebačkih minus 10 doći na plus 10 u Malagi i Marbelli, ali kad je zapuvalo, nije nam bilo lijepo... Em nas je propuhalo dok smo se s dvesta na sat vozili po autocesti, em je mene propuhalo dok sam išao puknut neke fotke na more.

Vetar duva, a palme njisu grane

'Otel je za pohvalit. Počeli su gra gradit još Rimljani prije dvije iljade godina. Naime, tam su napravili nekakav most po kojem su prelazili na putu prema zapadu. Poslije su i Arapi vladali tim krajevima, a onda su na kraju Španjolci napravili hotel Puente Romano. U sveopćoj betonizaciji i totalno neljudskom omasovljavanju turizma u Marbelli i okolici, ovaj hotel izgleda malo normalnije. Valjda zbog palmi, potočića i pun kurac zelenila...

Puente Romana

Nešto što još vrijedi spomenut s ovijeg putovanja je Ronda, prekrasni povijesni gradić u andaluzijskim brdima. Najimpresivniji je nekakav stari most prek nekakve provalije. Taman za bungee-jumping, ali jednokratni.

Ronda

Tam smo našli i jednog bika, doduše metalnog, jer su prave valjda poubijali u areni za koridu iza njega. To me podsjetilo: stoput sam bil' u Španjolskoj, a još nijednom nisam išo gledat borbe s bikovima. Hm, morat ću si to sredit da pogledam.

Bikonja

Za uspomenu napravih sliku s dva bika...

Mazda, Vodenjak i Bik

...i odoh se vozit...

Same gas

Ođe je link na sve moje slike, pa i najfriškije...


Post je objavljen 26.01.2006. u 23:25 sati.