Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/horrori

Marketing

The Ring Two (2005)

Image hosting by Photobucket The Ring Two, SAD, 2005.
Redatelj: Hideo Nakata
Glume: Naomi Watts, Simon Baker, David Dorfman, Elizabeth Perkins, Sissy Spacek, Gary Cole, Emily VanCamp, Ryan Merriman...
Ocjena: 7

6 mjeseci nakon što je otkrila smrtonosnu tajnu o video vrpci, Rachel Keller (Naomi Watts) i njezin sin Aidan (David Dorfman) preselili su se iz ogromnog Seattlea u mirni planinski gradić Asheville nadajući se novom i boljem životu. Isprva se sve čini izvrsnim- Aidan se postepeno prilagođava novom domu, a Rachel se na svojem novom poslu zbližuje sa simpatičnim Maxom (Simon Baker). No kada se dogodini ubojstvo lokalnog tinejđera, a na mjestu zločina se ponovno nađe tajnovita i smrtonosna vrpca, Rachel odluči ponovno istražiti taj misterij ne znajući da se smrtonosna Samara vratila u još gorem izdanju, a ovaj put ne vreba na nju, nego na njezinog sina Aidana...

Image hosting by Photobucket Moram priznati da mi se ovaj nastavak uspješnog "Kruga" u početku uopće nije svidio i mislio sam da mi je to jedan od najgorih nastavaka filmova (uključujući i grozan nastavak Egzorcista) koje sam ikada pogledao. No prije tjedan dana sam mu odlučio ponovno dati priliku i mišljenje mi se totalno promijenilo. Iako je film zaista bio u nekim scenama bio predvidljiv i ne baš previše inovativan, opet moram pohvaliti izvrsnu atmosferu i još bolju Naomi Watts, a i režija nije bila loša pošta se posla primio Hideo Nakata, redatelj originalnog Ringua. Još jedna mana ovoga filma su bili CGI efekti koji ne samo da nisu bili strašni, nego su na trenutke bili pomalo i smiješni.

Ako vam se jako svidio originalni "Krug", nemojte sad očekivati jednako dobar film, no ovaj film imao je svoje trenutke i neke dobre scene tako da ne mogu reći da je film ispao takvim smećem kakvim sam očekivao da će ispasti. Iako naravno nije ni do koljena originalu, The Ring Two je i dalje zabavan i zapravo dosta impresivan nastavak.
Svi se sjećamo totalno neočekivanog kraja jedinice? E pa ovaj film je prepun takvih scena koje su možda čak i strašnije, pa ako vas je jedinica imalo prestrašila onda će vas ovaj film ako ništa barem nekoliko puta natjerati da skočite sa stolice.

Post je objavljen 26.01.2006. u 23:14 sati.