Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/babl

Marketing

ISTINA O POZNATIMA

Živimo u čudnom narodu. Taj narod svakodnevno tvrdi i šutke prihvaća mnogo toga što ne može biti i nije, dok istovremeno niječe ono što je očigledno i zatvara oči pred onim što je bjelodano. Nije čudno da su mu i prvaci isti takvi, a vođe izgubljeni likovi koji lutaju neznano kuda.

Recimo, evo mali primjer. Zapitajte bilo kojeg pripadnika našeg naroda tko su najpoznatiji ljudi koji žive u ovim krajevima. Nabrojiti će vam, recimo, nekakve političare: Vladimira Šeksa … nekakve ljepotice: Renatu Sopek, Vlatku Pokos … nekakve sportaše: Duju Draganju … jel' se tako zove? Pa ona nekakve, budibogsnami, Tompsona i Gotovinu, pa neke za koje kao poznate znaju samo u njihovoj užoj rodbini i susjedstvu, kojih su pune trač-novine i žuta štampa. Sve je to neutemeljena krajnja subjektivnost, skroz pogrešno.

Dovoljno je uzeti u obzir neki objektivni pokazatelj, primijeniti utemeljene kriterije, i istina se ukaže kao svjetionik čija svjetlost probija kroz kužne magline zabluda. Recimo, uzmimo kao prosuditelj poznatosti koliko se nečije ime pojavilo u javnosti, svima pred nosom, i to u nekom dužem razdoblju vremena, recimo u posljednjih deset godina.

Najpoznatije osobe u našoj zemlji su Radovan Capelak i Željko Dedić, te još desetak nepoznatih osoba.

Nasuprot svim onima kojih su pune novine dva-tri dana, ili dvije-tri godine, a nakon šest mjeseci prosječni pripadnik javnosti može izvući njihova imena samo iz podsvijesti, Radovan Capelak i Željko Dedić su osobe s kojima se u posljednjih deset godina svatko susreo nebrojeno puta, koliko god to nijekali. Svaki puta kada bilo tko uniđe u bilo koji dućan, mora proći pored police sa sokovima i pićem, a na svakoj, ama baš na svakoj boci mineralne vode "Jamnica" piše - analitičar: Radovan Capelak, dipl. ing. Isto tako, na svakoj boci mineralne vode "Studenac" piše da ju je analizirao dr.sc. Željko Dadić, možete provjeriti.

Istina kad-tad pobjeđuje!




Post je objavljen 26.01.2006. u 14:13 sati.