Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Lista Velebita Go-kluba Croatia 2006. - 4. puta – 25. 01. 2006.

I još jedna srijeda zagrebačke zime je za nama. Vani studen, a u belot klubu živo. Igra se belot u većinom ženskom društvu, a u dijelu do šanka sve sami muški uz go. Nadmudrivanja u cijelom prostoru.
Došao sam sitnicu poslije 19 sati, jer počasih laganim koracima od Kolodvora do Trga. Noge kao da bi rado stale i pustile svu aktivnost mislima. Prolaze ljudi, a ja kao da sam ostao sam na svijetu. Razlažem i slažem utiske što mi se nude od proteklosti. Ni studen mi ne smeta.
U klubu se već igra. Bilo je danas odigrano četrnaest partija. Bilo nas je danas jedanaestoro. Bilo je danas i novih bodova. Bilo je danas ovo zadnji puta u siječnju. Bilo je danas vrijeme za pravljenje konačnog mjesečnog stanja bodova. Po sustavu novom, na kraju svakog mjeseca dodjeljuju se mjesečni bodovi, a lista se formira u novom mjesecu od početka. Svi ćemo u veljači od nule. I na kraju veljače biti će novih mjesečnih bodova što dodati će se ovima od siječnja. I sve će tako do prosinca kada će osmoro najuspješnijih po zbroju mjesečnih bodova od raditi turnir za pobjednika.
Pogledajte te poslijednje siječanjske rezultate.

44. partija: R. Jovičić – D. Podvinski ( ravnopravno ) 1:0 (70,5 poena razlike)
45. partija: T. Baotić – N. Primetica ( 9 prednosnih kamenčića ) 1:0 (predajom)
46. partija: T. Baotić – M. Sviličić ( 2 prednosna kamenčića ) 1:0 (7,5 poena razlike)
47. partija: D. Kovačević – R. Jovičić ( ravnopravno ) 0:1 (puno razlike)
48. partija: D. Podvinski – N. Primetica ( 9 prednosnih kamenčića ) 1:0
49. partija: Z. Bednjanec – D. Kovačević ( 9 prednosnih kamenčića ) 1:0 (55,5 poena razlike)
50. partija: D. Podvinski – M. Sviličić ( ravnopravno ) 1:0 (93,5 poena razlike)
51. partija: N. Primetica - M. Taušan ( ravnopravno ) 0:1 (63,5 poena razlike)
52. partija: R. Jovičić – T. Baotić ( ravnopravno ) 0:1 (10,5 poena razlike)
53. partija: M. Sviličić - N. Srkoč ( 9 prednosnih kamenčića ) 1:0 (45,5 poena razlike)
54. partija: D. Gorički - M. Taušan ( 9 prednosnih kamenčića ) 0:1 (94,5 poena razlike)
55. partija: M. Smud – T. Baotić ( 8 prednosnih kamenčića ) 1:0 (5,5 poena razlike)
56. partija: Z. Bednjanec – N. Srkoč ( 9 prednosnih kamenčića ) 1:0 (94,5 poena razlike)
57. partija: Z. Bednjanec – M. Taušan ( 9 prednosnih kamenčića ) 1:0 (predajom)
Odigrasmo u siječnju 57 partija za listu. Odrađivalo ih je trinaestoro natjecatelja.
Robi je u svojoj prvoj današnjoj dokazao da krivo misli o sebi. Govori kako nije u redu da je dobio 10. kyu, jer da ne zaslužuje napredovanje. Pa lijepo, ali on rastura protivnike i na tome nivou. E neće to Robi tako. Ti si 10. kyu, a za dalje ćemo po ratingu EGF-e. Nisi više u domeni stričeka Mladena, a ni Zvonca, po dogovoru kojega već nekoliko godina poštujemo. Za dalje napredovanje će se gledati rezultati u Rijeci, u Karlovcu, na Bledu, u Budimpešti i sve tako redom. Ozbiljnog se posla valja latiti, Robi. U toj prvoj današnjoj partiji odradio je Damira Podvinskog sa velikih 70,5 poena.
Tomi je pobjedio Primeticu Nikolu, gdje Nikola spas u predaje nađe. E. moj Nikola, pazi. Taj Tomi se ne šali.
Tek što sredi Nikolu, Tomi nasće na jadnog, tek prispjeloga Marijana. Ovaj još ni zraka toploga nije pošteno uhvatio, ni s novim se okruženjem pošteno saživio, a Tomi još jednu pobjedu bilježi. Bilježi je, ali ne hametice. Bilo je samo 7,5 poena razlike. Časno posrnuo Marijan.
Dok navedeno društvance bilježi partije za listu moja malenkost u kutu klupskoga prostora o mudrostima zbori i nadmeće se kamenčićima sa Sirkovićem Petrom, zvanim Sir. Ne bijaše to za listu. Trebalo bi biti četiri prednosna kamenčića, ali mi postavismo samo dva. Želja nam je bila da partija bude što zanimljivija. Obojica smo mišljenja da je Sir prejak za četiri. S uživancijom odigrasmo, a rezultat? Zar je važno? Bilo je padanja grupa, čupanja, frki... Pa to je to, zar još nešto treba. Rezultat je bio.
Robi nakon jednog Damira prelazi na drugoga. Ovaj puta je Kovačević na redu. I ne prođe ni ovaj ništa bolje od prethodnog. Čak nisu ni brojali, jer predajom Damir okonča agoniju svoju u partiji ovoj. A Robi, valjda, i dalje misli da ne zaslužuje 10. kyu. Neka ga. Valjda tako voli.
A Podvinski liječi rane duše od prvoga poraza igrajući sada protiv Primetice Nikole. Bio je Nikola milostiv i Damir bilježi prve današnje bodova.
Dolazi nam i striček Zvonko. Ja onako na daljinu njemu: 'Dolaziš iz Sesveta?'. Kaže da ne. Gledam ja sada prema Damiru Kovačevići i pitam obojicu: 'Pa tko je onda u Sesvetama s malima?' Sliježu ramenima. Poropada li tamo stvar? Pa stvari ne mogu propadati. E sesvetsdka škvadro nedajte se. Igrajte sami. Pitajte ako što treba. Imate e-mail, imate komentare bloga, imate turnire u Gorici.
Zvonac, onako, na Damira Kovačevića. Mudrovalo se dugo u toj partiji, a pobjedom se okitio Zvonac za 55,5 poena.
Istovremeno Damir Podvinski, sada već smireniji pobjeđuje Marijana. Bilo je to vrlo uvjerljivo. Izbrojali su 93,5 poena razlike na kraju.
Dolazi Mato. On kao da ima stalno podešen osmjeh. Pruža ruke zatečenom društvu igrača goa. Nikola se veseli njegovom dolasku i kreće partija među njima. Mato je, međutim, sve uspješniji i sa solidnih 63,5 poena odnosi pobjedu. Grabi Mato prema vrhu liste!
Naletio Robi, konačno, na tvrdo. Bio je to Tomi što nemilice sređuje tuđe snove. Tek toliko, da se ga pamti, da se ga primjeti. Jest skroman, ali vidi se da mu drago kada ga primjete. Legenda si ti starino, ta znaš i sam. Nije bilo neko rasturanje, ali 10,5 poena nie baš niti malo. Robi potom morade kući. Sutra je škola, a valja biti i odmoran.
Eto nam i Nikole Srkoča. Sve se ga češće viđa u društvu viještih s kamenčićima. Trudi se i uči. Sjeda suprot sada slobodnog Marijana. Nikola svijež i željan igre, a Marijan očekuje u trećoj današnjoj partiji konačno i pobjedu. I uspio je Marijan.
Stiže i osmjeh, koji nam nije baš redovan. Rukovanja. Poneko pitanje i saginjanje da bi se čulo. 'Kako ste Mladene?'. On meni stalno Vi. Kao da me ima u više komada. Valjda se čovjek godinama nekako razsitni. 'Dobro sam Davore, ide', ja njemu. Ja ga vidim u jednom komadu. Nalazi Davor slobodnoga Matu. I bi za očekivati da će ga Davor pregaziti, ali avaj. Mato šalu ne poznaje kada su kamenčići u pitanju. Nasrnu na veliku Davorovu grupu i ko Maksim po dobošu dere. Davor se ni snači ne mogaše pod udarcima stalnim kamenčića crnih. I podliježe Davor, al osmijeh ne dade. I dalje ga ukras krasi taj. Veseli li se pobjedi protivnika svoga. Kaže mi: 'Dobro je mali igrao. Zaslužio je. Bilo bi i gore, nego izvukoh jednu grupu.' Što sada reči za Matu. Pa taj ko da je jači i od sebe sama. E, Mato, skoncentriraj se!
I bradata starina se nekako lijeno uključuje. Prilazi mu uz osmjeh Tomi i kao da su slijedećom partijom suđeni jedan drugome. Trebaju li riječi uopće. Slaže Tomi osam prednosti i kreće slagancija kamenčića. I opet, kao i često ranije, Mladen nešto muti, reže i odvaja, napada, igra tko zna zašto neke poteze. Tomi mijenja face. Ide od iznenađenja do zadovoljstva da je sve ipak nekako prošlo. U jednom trenu kao da se grize za usnicu. Nešto ne ide kako treba. Frknula je velika crna grupa u kutu, a Tomi tek: 'Tja....'. A Mladen, taj nebi stao. Traži, muti, napada i dalje. Sakuplja i sitne i krupne poene. Reklo bi se radilica, ali i mutilica. Kažu ribiči, da se u mutnom lovi. I nakon svih tih zapetljancija 5,5 poena za Mladena.
Zvonac za kraj u nešto bržim partijama radi sa svojim učenicima Nikolom Srkočem i Matom Taušanom. Redom ih je porazi uvjerljivo. Poštuju učenici svoga učitelja, stričeka Zvonka.
I to bijahu sve go-partije ove studene srijede u toplim prostorima Belot-kluba 'Velebit'. Pa, pogledajmo sada kakova je uspješnost današnja po svakom od nazočnih igrama za listu.
1. Zvonko Bednjanec 1. kyu (Velika Gorica) 3 pobjede iz 3 partije
2. Tomislav Baotić 8. kyu (Zagreb) 3 pobjede iz 4 partije
3. Mato Taušan 22. kyu (Zagreb) 2 pobjede iz 3 partije (jedna za 3 boda)
4.-5. Robert Jovičić 10. kyu (Zagreb) i Damir Podvinski 10. kyu (Zagreb) 2 pobjede iz 3 partije
6. Mladen Smud 3. dan (Velika Gorica) 1 pobjeda iz 1 partije
7. Marijan Sviličić 12. kyu (Zagreb) 1 pobjeda iz 3 partije
8. Davor Gorički 10. kyu (Zagreb) bez pobjede iz jedne partije
9.-10. Damir Kovačević 12. kyu (Slavonski Brod) i Nikola Srkoč 23. kyu (Zagreb) bez pobjede iz 2 partije
11. Nikola Primetica 21. kyu (Zagreb) bez pobjede iz 3 partija
Zvonko je uz tri iz tri najuspješniji danas. Dodajmo sada te bodove mjesečnom stanju i dobivamo krajnju listu za siječanj 2006.
1. Damir Podvinski - ukupno 22 boda iz 14 partija - 15 mjesečnih bodova
2. Robert Jovičić - ukupno 19 bodova iz 11 partija - 14 mjesečnih bodova
3. Tomislav Baotić - ukupno 16 bodova iz 14 partija - 13 mjesečnih bodova
4. Zvonko Bednjanec - ukupno 16 boda iz 9 partija - 12 mjesečnih bodova
5. Mato Taušan - ukupno 15 bodova iz 14 partija - 11 mjesečnih bodova
6. Mladen Smud - ukupno 10 bodova iz 8 partija - 10 mjesečnih bodova
7. Nikola Prometica - ukupno 9 bodova iz 15 partija - 9 mjesečnih bodova
8. Marijan Sviličić - ukupno 6 bodova iz 10 partija - 8 mjesečnih bodova
9. Leon Josip Telak - ukupno 4 boda iz 5 partija - 7 mjesečnih bodova
10. Petar Sirković - ukupno 2 boda iz 1 partije - 6 mjesečnih bodova
11.-12. Damir Kovačević i Nikola Srkoč - ukupno 0 bodova iz 5 partije - 4,5 mjesečnih bodova
13. Davor Gorički – ukupno 0 bodova iz 1 partije - 3 mjesečna boda
Kraj je za siječanj i dodjeljuju se konačni mjesečni bodovi. Njima ćemo na kraju veljače dodati nove bodove od veljače. Lista sve govori. Slijedeće srijede krećemo od nule po nove bodove. Opet ovdje u Belot-klubu. .
bl. Muradenu

Post je objavljen 26.01.2006. u 11:23 sati.