Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/brokuli

Marketing

Granulom života

Mislim da naslov ovog posta daje dovoljno slikoviti opis mog trenutnog životnog raspoloženja i nekih zbivanja u njemu. Sam pojam granuloma daje naslutiti da je nešto trulo ispod lijepe fasade i da je došlo vrijeme za neke radikalne reforme. Prvotno nisam htjela pisati o takvim životnim trenucima na ovom blogu želeći da na čistom zraku izlažem samo one lijepe strane života, ali onda sam se predomislila pošto sam uvidjela da život čine sve njegove strane. I one svijetle - lijepe, sretne i radosne, kao i one tamne – teške, turobne i gorke. U razgovoru s prijateljem složili smo se da to zaranjanje u dubine svoga bića kroz sve te patnje, pitanja, dileme i nerazumljive situacije života, zapravo jačamo i gradimo našu osobnost i karakter i na taj način mi postajemo bolja i dublja osoba. Uostalom, kako otkriti svoje dubine, ako se cijelo vrijeme prčakamo u pličaku?! Stoga, sve to ima svoj razlog zašto je tako... A najvažnije od svega je, da je sve povoljno i da sve što nam se događa služi nam za to da nešto naučimo iz toga, izvučemo neku svoju životnu lekciju te da položimo test koji nam je dan. I da na kraju svega, izađemo iz njega s osmijehom na ozarenom licu, u svečanom ruhu i s diplomom u ruci!!!

Ujedno, ovdje bih se htjela zahvaliti i svim onim rijetkim prolaznicima koji se znaju prošetati proplancima ovog bloga i ostaviti svog traga na njegovim postovima. Od srca vam hvala. To mi zaista mnogo znači. Kad samo pomislim da mi još prije par mjeseci ovakvo nešto (mislim na pisanje bloga) nije bilo ni na kraj pameti, vidim da je život stvarno pun svakojakih zanimljivih iznenađenja. U ovom slučaju vrlo ugodnih i toplih.

Za one koji su me pitali čije su ove pjesme, moram reći, nažalost moje... Znam da su turobne i teške, ali to je bilo jedino što je izlazilo iz mog uma ovih dana. I kako je to način na koji se izrazila moja depra, odlučila sam da cijelu situaciju prihvatim takvu kakva je i objavim je svijetu bez ikakvog uljepšavanja i suvišnog razlaganja. Znam da su većini vas ove pjesme nerazumljive i potpuno strane, ali nije bitno. Da biste ih shvatili, trebali bi se zateći u jednakom stanju uma poput tog mog, a za to je ipak mala vjerojatnost da će se dogoditi. Stoga, što je to što je pjesnik htio njima reći... ostaje manje bitno.

Ono što je u ovom trenutku puno važnije je činjenica da sam pronašla jednu ljekovitu pilulu i formulu za moguće rješenje problema u kojem se nalazim! I naravno, velikodušno ću je podijeliti sa svima vama jer mislim da je i meni uvelike pomogla.
Dakle...

Kad vas gomila problema stisne
i kad vam se pred očima zacrni
Kad nešto u vama vrisne
i dobrano protutnji i zagrmi

Sjetite se čarobnog lijeka
koji vam uvijek može pomoći
Olakšati vam teške dane
da mirnije prebrodite noći

Naprosto skrenite misli
Zanemarite mučne dileme
Uzmite pilulu i riješite probleme!



It's my lucky day today!


Post je objavljen 25.01.2006. u 23:55 sati.