Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gladusa

Marketing

U uvali Kablin se gradi kolektor, sve je razrovano..

Državna briga o pomorskom dobru: fotografije 3.7.2006.

Onima koji nisu vidjeli kako je uvala izgledala prije ovog masakra nad obalom to možda i ne izgleda katastrofalno. Turisti koji preferiraju lagan pristup moru i ležanje na betonu umjesto na prirodnim kamenim pločama vjerojatno su i oduševljeni. Za takve će se preko probijenog puta izbetonirati šetnica.

Umjesto probijanja ceste na 2-3m od mora mogli su probiti put kroz makiju koja je na tom dijelu udaljena 10-20 metara od obale. U tom slučaju bi morali kopati par metara dublje kako bi se cijev (široka 30ak cm) postavila na razini koja je potrebna za normalno otjecanje otpadnih voda. Očito je lakše bilo razrovati obalu.

Ostatak netaknute obale se vjerojatno neće rušiti jer će kanalizacija ići zaoblilazno preko tlačnog cjevovoda. Crpna postaja je planirana uz obalu u Gladuši između dvije zadnje S1 zone.



Načelnica općine Pašman, Maja Gregov: Projekt otpadnih voda pod nazivom “Kanalizacijski sustav Ždrelac – Podmorski ispust Gladuša” je krenuo. Radovi su podijeljeni u 13 faza. Prva faza je krenula, a u međuvremenu je izrađena projektna dokumentacija za sveukupno 5 faza. Cijeli projekt je “težak” po projekcijama oko 60 milijuna kuna, ali za sada je prerano govoriti o konačnom iznosu.
Koonpas - Bilten otoka Pašmana i Ugljana, broj 1, prosinac 2005.
Prošlog ljeta vikendaši su na sastanku obaviješteni da će se cijevi položiti na početku uvale, iza zadnjih kuća, a ispust će biti kilometar dalje u razini Karantunića. Troškove glavnog ispusta financira država, a sve ostale cijevi po ulicama će stanari platiti sami. Isto kao što su financirali izgradnju cjevovoda i strujne mreže u naselju.

Komentar posjetitelja od 4.3. je nestao zbog kvara na serveru, ali ostao je u arhivi:
"Mi iz naselja Gladuša radimo na tome da se radovi prekinu, sve je to jedna velika muljaza jer koga god da pitate, bilo u općini Pašman ili Biograd svi koji rade na šalterima govore: nesmijem ništa reći jer ću dobiti otkaz. Dakle, muljaža nad muljažama i uskoro će i ministrica reći svoje u vezi toga pa ćemo vidjeti gdje će ići kanalizacija."
Ako autor komentara ili netko drugi ima dodatne informacije nek ih pošalje na mail ovog bloga, ili napiše u komentar.

Na sastanku Udruge vlasnika nekretnina Gladuša - most održanom 20.7.2006. moglo se čuti da općina odbija dati informacije o kanalizacijskom ispustu, a prijedlog prostornog plana je i dalje u općini, nedostupan za javnost. [krajem 2007. plan je usvojen i objavljen, a u grafičkom dijelu plana možete vidjeti planiranu kanalizaciju]

Dodano 6.10.07.: Zadarski uređaj za pročišćavanje otpadnih voda vrijedi 70 milijuna kuna, a podmorski ispust 29 milijuna kuna - ispust je postavljen na preko 2km od obale, za razliku od onoga u Gladuši koji je manje od kilometra udaljen od obale.

Post je objavljen 04.07.2006. u 18:22 sati.