Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/novac

Marketing

Država konačno (pre)stigla poduzetnike

Što se tiče kritiziranja Države i rada raznoraznih državnih organa i službenika za to je dovoljno kliknuti na bilo koji drugi blog osim ovog. Ja se trudim pronaći nešto pozitivno, možda zato rijetko pišem?
No, nema veze. Ono što sam htio napisati tiče se IP obrasca - bivšeg popularnog PK-1 obrasca kojeg si svi dobivali u ovo doba godine jer im je on trebao za podnošenje porezne prijave. Naime kad sam ove godine predavao taj obrazac na poreznoj su me tražili da ispunim još jedan komad papira i OBAVEZNO navedem E-MAIL adresu! Pročitao sam papir i prokomentirao da čemu davanje e-mail adrese kad ionako nisam predao obarazac u elektronskom obliku (bio je samo jedan za jednog zaposlenog) no oni su inzistiriali da se obrazac popuni i da MORA IMATI E-MAIL adresu. Bravo!
U tom trenutku sam pomislio na sve one poduzetnike koji nemaju svoju web stranicu, koji nemaju svoj e-mail koji nikada nisu bili on-line! Zaboga pa kako će oni predati obrazac? :))) Možda ih država natjera da se moderniziraju i na ovakav način. I onda još bolja vijest - predaja PDV obrasca elektronskim putem. Super. FINA karticu već imam za RSm obrasce, još samo ID i par drugih obrazaca i sve ću raditi iz bilo kojeg dijela svijeta! Ako netko od nadležnih čita blog: uvedite još i mogućnost on-line uvida u stanje po svim računima, a ne da stalno moram žicati od referenata.


Post je objavljen 25.01.2006. u 11:24 sati.