Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/babl

Marketing

U KOM GRMU LEŽI ZEC? ZNA SE!

U vrijeme kada su jednog Zeca, zajedno sa ženom i djecom odveli na Sljeme i zakopali u rupu u šumi, drugi Zec je dobio zeleno svjetlo da prekopa Papuk. Jedan je dobio metak u glavu, a drugi ključ u ruke.

Svatko koga iznenađuje lakoća s kojom drugi Zec hop! uskoči u HDZ, pa hop! uskoči u HSP, a ni SDP mu hop! hop! hop! nije mrzak da skakuće s njim, beskonačno je naivan. Kao i u partiji pokera u kojoj svaki sudionik igra svoju partiju, ima svoju priču, ali da bi odigrali partiju moraju se naći svi zajedno za istim stolom u isto vrijeme i zaigrati istu igru, i ovdje ima i dobitnika i luzera i kibica, a plaćaju oni koji nisu uključeni. Mnogi su zbunjeni terminološkom zbrkom: partija je cjelina, ali partija je i dio, a i dio ima svoje dijelove, partije u partiji. Na kraju dolazimo do toga da je svaki pojedinac u partiji svoja partija, što sve čini jednu veliki partiju, tj. jednopartijski sistem uključenih koji vode žedne preko vode neuključene.

No nisu na djelu samo terminološke zbrke, nego i optičke varke. Svi vide kako u toj igri s nevjerojatnom lakoćom, kao 5.100 raketa za višecjevne bacače ili kao karnevalske konfete, samo lete deseci i stotine milijuna, što kuna, što eura. Svi vide, ali svatko vidi drugačije. Neki vide zeca, a premijer Sanader, recimo, vidi tek novinsku patku. Stavio bi on zecu soli na rep, bi, ali ne vidi ništa drugo doli patke!

Zec-patka, patka-zec, zec-patka, patka-zec… U optičkoj varci u kojoj su zec i patka nisu ni zec ni patka, već jedino varka.





Post je objavljen 25.01.2006. u 08:00 sati.