Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/horrori

Marketing

I Still Know What You Did Last Summer (1998)

Image hosting by Photobucket I Still Know What You Did Last Summer, SAD, 1998.
Redatelj: Danny Cannon
Glume: Jennifer Love Hewitt, Freddie Prinze Jr., Brandy Norwood, Mekhi Phifer, Muse Watson, Matthew Settle, Bill Cobbs, Jennifer Esposito...
Ocjena: 5

Nakon zbunjujućeg kraja originalnog filma imenom I Know What You Did Last Summer u kojemu se ne zna da li je glavna junakinja preživjela sukob s ubojicom, početak ovog filma nam pokazuje da je s njom sve u redu te da godinu dana kasnije i dalje ima zastrašujuće snove o ubojici ribaru s velikom kukom. Nakon nedavnog maturiranja, Julie James (Jennifer Love Hewitt) počinje pohađati koledž s namjerom da zaboravi krvavi teror koji joj se dogodio prošlo ljeto. Njezina veza s Rayem (Freddie Prinze Jr.) slabi, a Julie se postepeno sprijateljuje sa simpatičnim Willom (Matthew Settle). Nakon što joj nova cimerica Karla (igra ju bivša pop-zvijezda Brandy) osvoji četiri karte za tjedan dana na neponovljivim Bahamima, Julie odluči pozvati Raya da joj se pridruži, no nakon što to Ray odbije, Julie pozove Willa te se njih dvoje zajedno s Karlom i njezinim dečkom upute na Bahame. Isprva se čini sve normalnim- vrijeme je izvrsno, naši junaci se zakon provode, a i Will i Julie se počnu sve više zbližavati. No nakon što velika oluja zahvati otok, polako se počne dešavati niz ubojstava. Da li se ubojica s velikom kukom ponovno vratio ili je to ovaj put netko drugi...?

Image hosting by Photobucket Neuspjeli pokušaj američkih producenata da ponove uspjeh originalnog filma pokazao se i više nego neuspješnim. Ne baš predobar scenarij, loše razrađeni likovi i dr. su jedne od glavnih mana ovoga filma. Kao jedinu pozitivnu stranu bih izdvojio solidnu glumačku postavu i kako-takva ubojstva, a ne uvažujući to, film je zaista loš. Moram priznati da je mene, velikog fana slasher filmova ovaj horror jako razočarao, a to stvarno znači da je film banana i pol. Jedini razlog zašto sam mu poklonio ovako nevjerovatno visoku ocjenu je zbog dosta kreativnih ubojstava i fora kraja.

Ako ste zbilja JAKO VELIKI slasher fanatik, onda eventualno pogledajte ovaj slasher, ali inače ga svakako zaobiđite jer će te bezveze baciti dva sata svojega života. Inače u 8. mjesecu na dvd-u izlazi 3. dio, jedva čekam :)

Post je objavljen 25.01.2006. u 18:09 sati.