Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hogwartslifes

Marketing

1.9.

Danas je u školi bilo jako čudno. Ujutro na Artimanaciji, na prvom satu ove godine bili smo sa Slytherinima. Htijela sam sjest s Antoniom, ali ona je sjedila sa Žanom Lenom i Marcom jer smo se tak dogovorili u Hogwarts Expressu. Onda sam ja ostala sjedit sa Johnom, a pridružio nam se i jedan Slytherin. Mislim da se zove Daniel, i mislim da mu se ja sviđam. On je inače na petoj godini, ali kao prefekt mora dolaziti u svojim slobodnim satima na neka predavanja da pomaže učiteljima.No, uglavnom, John se začudio kad je on sjeo s nama za stol. Napisao mi je poruku: “Mislim da je ovdje sjeo zbog tebe!„ i napravio neku grimasu. Profesor Quadranti nam je dao nešto lagano, pošto je bio prvi sat. Činilo mi se da me Daniel cijeli sat gledao, ali nisam bila sigurna da mi je zbog toga drago. Mislim, on je zgodan, ali... Jedino što mi je bilo drago je gledati lica Shanen, Holly i Nesse. Daniel je bio najzgodniji dečko u Slytherinu od treće do pete godine. Naravno da se sviđao i Shanen, Holly i Nessi. Baš mi je bilo drago! Kada je zvonilo za kraj sata Daniel mi je u ruku gurnuo papirić s porukom: “Ispod vrbe, kod jezera. Danas poslije ručka.„ John me odmah pitao što je to, a ja sam mu rekla da je samo smeće i zavitlala papirić prema košu. Nisam bila spremna s Johnom razgovarat o sastancima sa Slytherinima s pete godine nasamo.

Poslije Artimanacije smo imali Rune. James je bio kao pomoćni prefekt. Kada sam ga ugledala zaboravila sam i na Daniela i na predavanje, ma sve, za mene je postojao samo on. Iz mojeg maštanja o njemu prenuo me Antonijin glas: “Idemo sjesti naprijed. Mislim u prvu klupu.„ S teškoćom sam odvojila oči od Jamesa i otišla u prednji dio razreda. Iako su mi Rune bile njadraži predmet, cijeli sat se nisam mogla skoncentrirat. Znala sam da ću ako se ne skoncentriram i počnem pratit nastavu imati puno više zadaće, ali jednostavno nisam mogla prestat razmišljat o Jamesu i pogledavat prema njemu svako malo. Na kraju sata, kada su svi otišli, pozvao me profesor Berigg. Pitao me: “Gospođice Mayer, kako to da ste danas tako malo pratili na satu?„ Vidjela sam da James odugovlači s izlaskom iz učionice. Profesoru Beriggu sam se ispričala i rekla da danas nisam baš na mjestu. Kada sam izašla van iz učionice vidjela sam Jamesa. Čekao je mene. Pitao me da li mi treba pomoć s Runama, na što sam ja rekla da sam ja inače dobra u Runama, ali da sam danas malo odlutala u mislima na satu. On mi se samo nasmiješio i pitao da li hoću trenirat s njim mačevanje poslije ručka. Tada sam se sjetila sastanka s Danielom. Jamesu sam rekla da bih vrlo rado, ali da imam nešto dogovoreno. Na što me on pozdravio i odšetao na svoje predavanje.

Na ručku uopće nisam bila. Odmah sam krenula prema jezeru, a na moje iznenađenje Daniel je već bio tamo. Prvo smo šutili, a onda je on počeo govoriti. Ovo je izgovorio u jednom dahu: “Mary, sviđaš mi se već jako dugo. Nisam znao kako da ti to kažem prije.„ Onda je stao i počeo malo mirnije: “Te tvoje oči, usta, ma sve na tebi...„ Ja sam se samo crvenila, sve jače i jače iz minute u minutu. A onda me kao grom iz vedra neba pitao: “Hoćeš hodat sa mnom, Mary?„ Nisam znala što da kažem. Daniel je bio zgodan, i čak mi se sviđao, onako. Ali... tu je bio James. Moj James, kojeg volim od kad sam ga prvi put ugledala. Ono njegovo lice, oči, nos, kosa... ma sve. On mi je uvijek bio sve. On je bio osoba koju volim.
“Pa... ne znam„ –iskreno sam rekla. “Razmislit ću.„

Kad sam se vratila u društvenu prostoriju, bila sam još uvijek u šoku.Sjedila sam u fotelji kraj kamina kada su u društvenu prostoriju uletili Antonia, Žana Lena, John i Marc. Zahtjevali su da im ispričam o kakvoj je to Danielovoj poruci pod Artimacijom govorio John. I htijeli su znati zašto sam se ponašala onako čudno pod Runama. I zašto nisam bila na ručku. Uopće mi nije bilo jasno kakvo je to čudno ponašanje pod Runama, pa sam ih to i pitala. Antonia je prva progovorila: “Mary, Rune su ti najdraži predmet, a danas nisi pratila ništa što je Berigg govorio.„ A onda se javio i Marc: “I cijelo vrijeme si gledala u prazno sa staklenim pogledom u očima. Samo si se povremeno okretala u desnu stranu. A poslije Runa te nismo ni vidjeli.„ Na kraju sam im sve ispričala. Odslušali su me poluotvorenih usta, a kada sam završila Žana Lena se oglasila: “Dva komada u jednom danu. Ide to tebi Mary!„ Moj odgovor je bio:“Pa, zapravo samo jedan, sijećate se? James nije ni na koj način pokazao da mu se sviđam.„ Tada se i John oglasio: “Mary, sve je to divno, ali mi moramo požuriti na Bezijačke studije.„

Nakon Bezijačkih studija je uslijedio blok sat Preobrazbe. A nakon toga i naš metlobojski trening. Kada su se na igralištu skupili John, James, Nadine, Selena, Lara, Sarah i ja trening je počeo. Trening je vrlo brzo prošao, a bio je i dosta uspiješan. Poslije treninga me James uspio uhvatiti nasamo. Pitao me da li mogu poslije večere trenirat mačevanje, a ja sam mu teška srca odgovorila da sam nažalost zauzeta. Poslije večere sam trebala ići kod Marca na svoju prvu poduku za animaguse. Nakon toga smo James i ja još malo pričali o metloboju dok nismo stigli do dvorca. James me poljubio u obraz i otišao u svom smjeru.

Na večeri sam odlučila; hodat ću s Danielom. James me i ovako i onako ne prihvaća kao ništa više od prijateljice. Odtrčala sam do Daniel i rekla: “Čekaj me u deset ispred Gryffindorske kule. Ponesi svoj plašt nevidljivosti„ Kada sam odlazila od Slytherinskog stola digao se jedan Slytherin sa šeste godine i prepriječio mi put. Rekao je da me neće pustit da prođem ako ne pristanem izaći s njim. Ja sam rekla da nema šanse. Pokušao me poljubiti, ali je dobio prvo šakom u zube, a onda se digao i Daniel i tresnuo ga šakom u trbuh. Ovaj se previjao po podu od bola. Pokušao me omamit, ali ja sam napravila čaroliju štita, pa je sam sebe omamio. Shanen i Holly su mu pomogle da ode do bolnice nakon što su ga uspijele probudit iz nesvijesti. Pola velike dvorane nam je pljeskalo, a profesori su se pravili da ne vide ništa, pa nismo čak ni kaznu dobili.

Na poduci kod Marca je bilo baš dobro. On je rekao da mi jako dobro ide za prvi put na poduci. Ja nisam primjetila nikakav napredak, ali valjda on zna bolje od mene kad je i sam animagus. Rekao je da ću se za mjesec- dva moći pretvoriti u neku životinju kao pravi animagus.

U deset, poslije poduke sam se našla s Danielom. Sakrili smo se pod plašt nevidljivosti. Rekla sam mu da sam donijela odluku u vezi s njegovim pitanjem. Poljubila sam ga. Moram priznati da se on jako dobro ljubi. Nismo dugo ostali. Dogovorili smo se da se sutra prije ručka prošećemo po perivoju. Na rastanku sam ga još jednom poljubila i vratila se u društvenu prostoriju. Tamo sam zatekla Jamesa. Nije izgledao dobro. On je plakao. Prvi put nakon dugo vremena je pričao sa mnom na Hrvatskom. Rekao mi je da je upravo primio pismo od mame u kojem piše da je Ann umrla. Ann je bila njegova starija sestra. Ja sam ju znala osobno. Bila je vidarica u Svetom Mungu. James je plakao, a ja sam ga tješila. To je potrajalo. Ann je umrla jer ju je Voldemort dao ubiti. Bellatrix Lestrange ju je ubila. Kad sam to čula i ja sam se rasplakala. Prvi put u zadnjih pet godina došle su mi bolne uspomene na mojeg mlađeg brata. Njega je mučila kletvom Cruciatus dok nije izgubio zdravi razum. Sad leži u Svetom Mungu i vidari vjeruju da mu više nema spasa. I tako smo James i ja tješili jedan drugog do dva ujutro kada me poljubio za laku noć i zahvalio mi se. Imala sam nemirne snove te noći...

Post je objavljen 24.01.2006. u 16:48 sati.