Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

15. turnir go-sekcije O. Š. 'Jurja Habdelića' Velika Gorica – 23. 01. 2006.

Nema nas puno. Čekamo da zazvoni školsko zvono i da vidimo koja će se učionica isprazniti, da vidimo gdje ćemo, jer u svima je još nastava. Odzvonilo je, a na strani u kojoj je poslije nastave slobodno od čišćenja, ništa se ne oslobađa. Tražim tetu čistaćicu. Ona uvijek nađe gdje se može uči. Nalazi jednu učionicu na drugoj strani, gdje su već očišćene. Odlazim po vrečice s kamenčićima i vrativši se vidim u datoj nam, već je engleski. Ne smeta me to. Engleski je ipak nešto što treba, a mi se ionako samo igramo. Na kraju ipak se nešto nalazi slobodno. U učionici za kemiju smo.
Svega četvero kreće u prvom satu zanimanja. U dosta veselom i zaigranom tonu krećemo s partijama. Četvero uspijeva dosta brzo odigrati tri kola.
Na drugi sat igre dolazi Tamara, a malo poslije i Hana. Prelazimo na švicarski sistem, a rezultate zbrajamo od oba sata. Sve je u nekom kontinuitetu. U zadnjem kolu ne igra Mario, ali igram ja, da svatko protivnika ima.
Bilo je i dva iznenađenja. Mario je uspio Mateju, u jednoj od četiri njihove partije atari-goa, zarobiti grupu kamenčića i pobjediti ga. Drugo je pobjeda Tamare nad Mladenom. Uspjela je uhvatiti tri kamenčića i pobjediti.
Igralo se mješovito i to go na 13x13 za 4. interne kategorije i jače međusobno, a ostale partije su igrane atari-go prema kategoriji.
Pogledajmo rezultate:

1. Matej Zakanj 8. kyu, 13 bodova i sos 45
2. Mario Stanešić 3. interna kategorija, 9 bodova i sos 37
3. Nino Horvat 4. interna kategorija, 5 bodova i sos 54
4. Hana Lović 25. kyu, 4 boda i sos 21
5. Petra Knežević 1. interna kategorija, 3 boda i sos 55
6. Tamara Kralj 1. interna kategorija, 1 bod i sos 27
7. Mladen Smud 3. dan, 1 bod i sos 4
Nove kategorije: 4. interna kategorija: Mario Stanešić
Mario napreduje u jaču 4. internu. Od sada će u atari-gou trebati za pobjedu zarobljavati jedan kamenčić više, a s jačima će igrati go na prostor na 13x13.
Slijedeći ponedjeljak ćemo opet ovdje uz go.
bl. Muradenu

Post je objavljen 24.01.2006. u 08:22 sati.