Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cadez

Marketing

Šovagović pobjegao pred Newyorcankom u Makedoniju

Uvijek kad je frka, Šovagović nekamo zbriše. Čim je u Zagrebu zahladilo na minus petnaest - odlepršao je na jug, avionom Croatia Airlinesa za Skopje, gdje će provesti tri dana. Navodno ide snimati, što, otkrit će, također navodno, u ekskluzivnoj reportaži koju nitko neće objaviti ali ću ja navodno spasiti neke dijelove. Bude li fotkao, obećajem da ću napokon na ovom blogu objaviti koju slikicu. A u stvari je pobjegao zbog Newyorcanke. Duboko ga je pogodila bura oko te žene, čiju je privatnost razotkrio internet a ona sad za to optužuje čak i njega. Skužio je da se i meni groze neki moćni i kompjuterski osviješteni Amerikanci pa se i sam zabrinuo za svoj status na Googleu, gdje se učitava oko 23 tisuće puta. Plaši se, naime, da će neki bin Laden iz SAD-a zakupiti prostor tako da se svaki put uz njegovo ime pojavi i link na adresu www.najmanjespolovilo.com. Sve je u današnjem umreženom svijetu moguće.
A kad smo već kod putovanja, Šovagović uvijek složi neku frku. Urbana legenda kaže da je lani, potkraj ljeta, bio u Santiago de Chileu, gdje su postavili njegovu dramu "Cigla". Bio je neki prijam u hrvatskoj ambasadi, dvije predstave, ovacije, ali on se nekamo izgubio. Budući da mu je novac trebao za druge lokalne zanimacije, odlučio je uštedjeti na hrani. Jeftino je kupio ogromnu kobasicu pa ju je svaki dan pomalo grickao. Već četvrtog dana kobasica se stala osvećivati - pokvarila se a sam time i njegov želudac. Trebalo je poći kući. Ukrcao se u avion za Rio de Janeiro, gdje je trebao presjesati za Frankfurt. Međutim, kobasica je učinila svoje, navukla mu temperaturu, donijela proljev. Otputio se u aerodromski toalet, pa napolje na svjež zrak, pa malo prema gradu, tek toliko da vidi gdje je... I avion je odletio bez njega. Španjolski ne zna, imao je još samo malen komad kobasice, smjestili su ga u neki hotel koji nije smio napuštati jer nije imao vizu i otamo je počeo slati neobične SMS-ove.
Kad se malo pribrao, uljudno mu je pokucao na vrata predstavnik brazilske tajne službe, diskretan neki čovo, žut kao Nijemac, a Šovagović se kune da ga je ispitivao o generalu Anti Gotovini kojeg su u to doba tražile ama baš sve tajne službe na svijetu, čak i sjevernokorejska. Kako se zapravo vratio u Europu, Šovagović a ne Gotovina, do dan danas nije otkrio nitko.

Post je objavljen 24.01.2006. u 07:21 sati.