Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kickboxing333

Marketing

Useljena hrvatska kickboxing kuća slavnih

Ovih nekoliko posljednjih dana dao sam si truda i prepisao u postove sve (jesam li?) osvajače medalja Hrvata od kako postoji kickboxing kao sport. Naravno, registrirane su samo medalje koje su osvojene u najvećoj i sada u Hrvatskoj jedino proznatoj svjetskoj kickboxing federaciji - WAKO.

Ono što mi je važno i što sam želio napraviti - staviti sve pred javnost, ali i sačuvati na jednom mjestu, mislim da je obavljeno.

Velik posao i baš sam zadovoljan.

A što sam napisao:
Hrvati su osvojili ukupno 303 medalje, od kojih je 255, počevši od prve pokojnog Borisa Ilića 1991. u Parizu, pod stijegom Lijepe naše pa do ovih današnjih. Ne znam da li je zbog ikojeg sporta iz Hrvatske toliko puta svirana "Lijepa naša" po svijetu?

Što mi je posebno drago - 2001. na svjetskom prvenstvu u Beogradu, prvi puta u povijesti je svirana "Lijepa naša" i to dva puta zahvaljujući zlatnim momcima - Ivanu Rudanu iz Zagreba i Anti Varnici iz Splita. Jeste da se niti jedan ton od himne nije čuo od zvižduka 10000 gledatelja u dvorani "Pinki", ali svirala je! Nikad prije, ni kada su nastupali "veliki" klubovi i reprezentacije "velikih" sportova, ni kada su tamo odlazili veliki političari. Zbog svih njih nije, ali zbog kickboksača Ivana i Ante - jeste. I zbog toga sam ponosan.

U ovoj kući ostaje još jedna "soba" prazna, a to su profi titule. I one će uskoro na svjetlo dana, samo da prokopam po materijalima koje imam, da obavim nekoliko telefonskih razgvora, i pred vas ću staviti sve naše šampione koji su ostvarili titule svjetskih, europskih i interkontinentalnih prvaka po profesionalnim pravilima.




Post je objavljen 31.01.2006. u 23:59 sati.