Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/risingson

Marketing

Mlada Alicia Keyes u novoj epizodi - Unplugged

Unplugged koncerti obilježili su devedesete (kao što K+ tunjevina obilježava studentske obroke) i gurnuli puno bendova pod reflektore slave zamotane u ištekane aranžmane; no svaki pravi čitatelj ovog bloga (a malo vas je;) zna da za njega postoje samo tri MTV unplugged albuma i od Alice In Chains, Nirvane i Neil Younga.

Koncert je sniman u New Yorku, Brooklyn Academy of Music na dan četvrti srpnja prošle godine što će reći da je od Dana D prošlo točno 61 godina i mjesec dana. Svi oni koji su odigrali Call of Duty 2 sada se mogu koncentrirati natrag na album.
U šesnaest skladbi mlada Alicia daje presjek svoja dva albuma (Songs in A Minor kao prvi te The Diary of Alicia Keys kao drugi) ali i dovodi neke neuobičajene goste poput Adama Levinea iz Maroon 5 te careve Mos Defa i Commona kao i najmlađeg muškog potomka Roberta Neste Marleya - mladog Damiana. I kažem vam, mladi Damian biti će velik, doduše ne kao tata ali sjediti će mu s desna kada dođe vrijeme za to.

Sa frontmenom Maroon 5 Alicia radi obradu starog klasika Rolling Stonesa pod naslovom Wild Horses. Da je mrtav, Keith Richards, ne bi se okretao u grobu jer je stvar sasvim solidno odrađena kao i How Come You Don't Call Me Anymore; skladba jednog od največih pangalaktičkih jebača (sa velikim "J") u povijesti rocka – Princea. No prava ludnica nastane na kraju kada se izvodi medley Love It Or Leave It Alone/ Welcome To Jamrock a Welcome To Jamrock je bolja od Welcome To The Jungle od Guns`N`Roses i skoro dobra kao Welcome To Paradise od Green Day.


Post je objavljen 23.01.2006. u 20:14 sati.