Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/horrori

Marketing

Child's Play (1988)

Image hosting by Photobucket Child's Play, SAD, 1988.
Redatelj: Tom Holland
Uloge: Catherine Hicks, Chris Sarandon, Alex Vincent, Brad Dourif, Dinah Manoff, Tommy Swerdlow, Jack Colvin, Neil Giuntoli...
Ocjena: 7

Nakon što vidi reklamu na tv-u o tzv. "dobrom" lutku imenom "Chucky", 6-godišnji dječak Andy Barclay (Alex Vincent) zamoli svoju samohranu majku Karen (Catherine Hicks) da mu ga kupi za rođendan. No kako im je život težak, a lutka dođe gotovo 100$, majka mu ne uspije kupiti "dobru" lutku zbog previsoke cijene. No nakon završetka posla, Karen slučajno pronalazi beskućnika koju tu istu lutku prodaje za 30$ te ju isti trenutak kupi. Nakon što mu lutka pokloni za rođendan, Andy se odmah zbliži s njim. Lutak se na prvi pogled čini izvrsnim- može izgovoriti više rečenica i micati cijelo tijelo, a i sam je jako zanimljiv i druželjubiv. Ili možda nije?
Uskoro se dogodi par ubojstava, a kako Andy se nađe na poprištu svih zločina policija ga odvede u ludnicu smatrajući da je on ubojica. No zašto Andy tvrdi da je zapravo lutak "Chucky" živ i da je on zapravo kriv za sva ubojstva...?

Image hosting by Photobucket Original i zabavan film Toma Hollanda (scenarist Psycha II) jedan je od rijetkih zabavnih, ali u isto vrijeme i dobrih slashera iz kasnih 80-tih koje su ujedno i razdoblje najveće "proizvodnje" slashera, a ovaj film je razlog zašto svi znamo za ubojitu lutku "Chuckya" koji je stvorio pet nastavaka ovoga filma. Catherine Hicks (7th Heaven) i ostali su protagonisti ovog filma, a film će se svidjeti svim slasher fanovima. Smrtonosne lutke, originalna i pomalo smiješna ubojstva, zabavan scenarij, voodoo magija, fora specijalni efekti, veliki kuhinjski noževi... Trebam li vas još uvjeravati da pogledate ovaj film?

Post je objavljen 24.01.2006. u 19:03 sati.