Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/moongirl

Marketing

Strah od promjene ili poznata nesreća se čini boljom opcijom od nepoznatog

Kava i kokice. Cijeli dan. Boli glava. U jednom trenu sam poželjela leći na cestu i ne vratiti se kući. Nisam imala snage. Alkohol.
Jučer sam cijeli dan privlačila izrazito smirene i zadovoljne ljude. Jedna strašno mala i jako stara časna sestra u Varaždinu je bila predivna. Bila je toliko draga u razgovoru sa mnom da sam počela osjećati knedlu u grlu i vid mi se mutio.
Mrzim čekanje nalaza. Čekanje. Čekanje. I misli. Nikada mi do sada nije bilo zdravlje bitno. Sada mi se čini da bi mi sve dugo bilo nebitno poslije. Lie down. Cold hand. SLow heart. Breathe deep. Close eyes now. Please. Close eyes now.
A., divna si. I slušaj onaj glasić mali. Ali te jednako volim, slušala ga ti ili ne. Samo se bojim da se jednog dana ne probudiš kao golemi kukac. Ili da se u ovom ljudskom obliku ne onesvijestiš u tramvaju. Eurokrem. Pogle naslov. Najdraža ženo.
Danas jako volim Can i ne mogu zamisliti da slušam bilo što drugo. Samo kava, Can i pisanje. E, i kokice za ručak.
Us and them. Segregacija.
Jednom sam stavila ovdje priču o mom bratu Marku. Pa sam je maknula. Užasno mi fali opet a ne mogu ga više stvoriti.
Zašto se kiša naziva ružnim vremenom?
Trenutak kada sam prvi put shvatila kako su ljudi jebeno površni: povratak u školu nakon nesreće i operacije. Gledaju mi u lice i zgražaju se što ću imati ožiljak na licu. Do tog trenutka bila sam apsolutno nesvjesna društvenog vrednovanja vanjštine. Do tada se nikada nisam osjetila kao komad mesa. Kao Pička. Jebeš lice. Podsjetnik: sjeti se Doriana Graya.
Jednom, u ranom djetinjstvu, odveli su me na kolinje. Jednom i nikada više. Još i sada me hvata mučnina na to sjećanje. Tog dana promatrala sam kako patke prelaze preko jame sa govnima. Zakoračila sam i upala. Tonula sam brzo. Tata me izvukao u trenutku kada su mi govna već počela ulaziti u usta.
Baka me je tražila da joj pokažem sise. Imala sam 11 godina. Skinula sam se i stajala pognute glave. Bilo me je užasno sram. Onda me je upitala: ˝A mogu li ti vidjeti i pišu?˝ Ne.
Kod knjižare stoji oglas za tečaj meditacije za brzinsko čišćenje čakri. Odmah do je reklama za vodoinstalatera koji vrši gotovo sve vrste popravaka.
Pobacala sam malo smeća iz sebe. Dobila sam preporuku da pogledam Pušću Bistru unatoč kritikama. Navodno posjeduje inteligentan humor i ironiju. Pa da vidimo, ne.

Post je objavljen 22.01.2006. u 19:28 sati.