Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrvatistan

Marketing

RIJEČ, DVIJE O DISKRIMINACIJI I OSTALIM "LAKŠIM" TEMAMA

Dragi moji, krenuh ja vama večeras napisati ispriku što sam potrošila zalihu napisanih pričica kojima sam vas (nadam se) uveseljavala zadnjih 15-tak dana i zamoliti vas za razumijevanje i strpljenje dok ne ulovim vremena nastaviti pisanje.

I tako otvorim ja blog editor i taman da ću post nasloviti ISPRIKA kadli mi u oči (dobro u jedno oko jer mi drugo prekrivaju vrlo moderne asimetrično ošišane šiške) upadne vrišteće crveni okvirić u kojem piše PRAVILA KORIŠTENJA. Otvorim ga i skoro padnem na dupe. Piše doslovno ovo (citiram bez prethodnog pitanja za dozvolu - molim nekog odvjetnika među blogerima da mi se javi u slučaju da me tuže):

Prijava teksta uredništvu
Odabirom ove opcije vaš tekst će biti prijavljen redakciji Blog.hr-a. Uredništvo će potom pogledati o kakvoj se informaciji radi, a ovisno o zanimljivosti tekst može biti objavljen na naslovnici Blog.hr i Monitor.hr ako se može iskoristiti kao vijest.
Ako se vaš tekst objavi, u jednom danu bit će na raspolaganju više od 230.000 čitatelja, čime vaš glas znatno dobiva na težini.
Važna napomena:
- smiju se prijavljivati samo informativni tekstovi: osvrti, ekskluzivne priče, izvješća s raznih događaja, recenzije, kolumne, putopisi i sve informacije koje mogu biti od koristi širokim masama
- ne smiju se prijavljivati tekstovi koji nisu informativnog karaktera: vicevi, pjesme, izmišljene priče, poštapalice i slično
Ovu mogućnost koristite ako želite da vašu informaciju čuje veliki broj ljudi jer vi ste potencijalni "novinar".
Svaki korisnik se obvezuje da neće prijavljivati tekstove u kojima namjerno i svjesno iznosi neistinite informacije te koje nisu informativnog karaktera. U protivnom će se korisniku do daljnjega onemogućiti ova opcija.


Pročitam jednom, dva put, triput... uvijek vidim isto - kako prethodno nisam konzumirala ludijeh gljiva biće da onda to i stvarno piše.

Prva reakcija - odo ja obrisati svoje blogove iz protesta. Brzo se zaustavila - ne želim da me trpaju u isti koš sa onim Američanima što su ovih dana pobrisali svoje - znači ta opcija otpada :-(

Reakcija br. dva - odo pisati protesno pismo uredništvu i pobuniti se protiv diskriminacije nas koji pišemo (majko moja formulacije) IZMIŠLJENE PRIČE. Napisah protesno pismo, potpisah se punim imenom i prezimenom te svojom uredničkom funkcijom vrlo sličnog medija (dakle profesionalnog novinara a ne novinara wana be) - malo mi je bolje ali još nisam posve zadovoljna :-(

Treća i zadnja reakcija mi je bilo pisanje ovoga posta - morala sam javno izraziti zgražanje nad najnovijim trendom u HR blogosferi - diskriminacijom blogera prema žanru u kojem pišu - još mi nije lakše ali se barem tješim da sam napravila sve što sam mogla :-)



Post je objavljen 23.01.2006. u 08:51 sati.