Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/makm

Marketing

Faunovi i Nimfe

Danas sam naučio jednu zanimljivu činjenicu. Znam da punkeri puno koriste internet (makar punk kao pojam ne postoji više- recimo Anarhisti), i da si preko njega (dakle www) šalju te svoje poruke protiv država, protiv autoriteta. Internet je, doduše, izmislila vojska za potrebe kontrole ljudi- ovo nije izmišljena zavjera, to su priznali!!!- u doba Hladnog Rata. Kasnije je, navodno, obustavljen taj sistem špijuniranja, ali tko zna- možda ako napišem što mislim o Bandiću mi budu došli tipovi u crnom... "Imamo informacije da ste rekli nešto loše... Ja sam J. Krowatevich, narednik Hrvatske produžnice FBI-a", ili kak bi taj Amerikanac to rekao; "Đej sem J.Krowatevich, nejridnajk Hrvacke proudjuznajsi FBI-a"

Najbolje knjige, stripovi, čak i političke satire su one koje se ne odnose na situaciju, državu ili osobu već one koje su realne svima, bar unutar jedne određene civilizacije.
Npr. Stripovi koji govore o pravima ljudi na smiješan način, koji satiriziraju događaje, ali ne u smislu pojedinačnih izbora ili tako, nego onih univerzalnih. To je fora. Hoću reći, smiješne su univerzalne, a ne aktualne stvari.

Recimo, primjer; može biti neka dobra knjiga o "Al Quaidi" koja se odnosi na određenu aktualnu temu, dakle Irak i Afganistan i njihova odnosa sa SAD-om, tko god radi knjige o njima, filozofije i tako, mora znati da bude to zastarilo kroz neko vrijeme (jedino Nixon ostaje aktualan, pa bu možda i Bush, ali sumnjam). Ali, postoje ovakvi stripovi kao "Calvin and Hobbes" Bill Watterson, "B.C." Johnny Hart i slično koji se odnose na univerzalne situacije i makar su napisani prije 50 ili 20 godina, još uvijek su aktualni.

U stvari, želim reći da je politika i uređenje države jedna jako univerzalna i urođena stvar, makar se ja cijelo vrijeme borim protiv toga i govorim o političarima kao selu koje ne zna da nama to ne treba. Nažalost, treba nam uređenje, jer eto, ne razmišljaju svi jednako. Ne trebaju nam mediji koji će kontrolirati našu svijest, ali tako je lakše njima, "vladrima". Dakle, trebaju im aktualne stvari. Radi se naime o potrebama političara, da bi nas održali "zatvorene". Ali mediji koji se koriste danas nisu učinkoviti, i makar nam utječu na ponašanje i razmišljanje, nemaju pravi utjecaj na svijest. Najbolje (tj. najgore za nas proletere- tj.školarce) bi bilo da političari koriste ljudsko tijelo kao medij (jer i mi koristimo svoje tijelo kao medij s kojim pišemo, govorimo, plešemo, izražavamo se...) kad bi diktatori znali iskoristiti tijelo svakog individualca za svoje potrebe (ne mozak, već tijelo!), tada bi imali punomoć. Nije to ni tak loše, jer bi svi bili sretni, ali ne bi bilo individualaca. Umjetnici bi vjerojatno bili streljani. Ja sam pesimist.

Mislim da će političari u budućnosti smisliti neku univerzalno aktualnu temu koja bude stoljećima držala države u status-quo, bez potrebe revolucija, jer bude svijest bila pod okovima, pa budu čak i politički satiričari razmišljali o toj temi, i ništa drugo ne budu ni znali komentirati. Dosadan neki svijet. Komunizam. (Sjeti se Travna i.)

Univerzalna aktualna tema. Na primjer; 300 godina pišu o razvodu Brad Pitta i Jennifer Aniston. Haha. Komunizam na djelu. Peru nam mozak, i to Čarlijem. (Labud- L, sjeti se tko nam možda pere lubanju :D)

Toliko o faunovima i nimfama.


Filozofiram. Šalim se. Excuses Moi.

Post je objavljen 22.01.2006. u 19:40 sati.