Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jja

Marketing

OSHO again

Sinoc se nalumpala, jutros se naspavala, pojela vruca jaja sa sunkom spremljena i servirana sa vrucom kavom u krevet....ah zasto nije vikend svaki dan????

Uglavnom, kad sam sita onda sam i filozofski nastrojena:

OSHO je prosvijetljeni mistik, covjek koji je spoznao Sebe u najdubljem smislu spiritualne budnosti. Osim toga, On je poznat kao jedan od najprovokativnijih i najorginalnijih umova dvadesetog stoljeca. Osho se prosvijetlio 1953, u dvadeset prvoj godini zivota, jos dok je bio student. Od tada, njegov trud je bio usmjeren prema sirenju svog uvida drugima kako bi i oni mogli ostvariti vlastiti preobrazaj.
Pocetkom 1970. Osho pocinje inicirati duhovne tragaoce u neo-sanijas, revolucionarni oblik afirmacije zivota. Potom na tisuce ljudi iz cijelog svijeta pocinju dolaziti u Oshovu komunu u Punu dozivjeti Njegovo prisustvo, cuti njegova predavanja i biti inicirani u sanijas.

Oshova vizija premoscava istocnjacko poimanje meditacije i zapadnjacki pragmatizmom i samopomoc.
Po njemu, spiritualnost ne proistice iz odricanja od svijeta i bijega u hramove ili samostane vec u dovodjenju kvalitetne meditacije u svakodnevne zivotne aktivnosti.Osho je napustio tijelo 19. sijecnja 1990, ali njegovo meditativno polje energije koje je ostalo u Osho Internacionalnoj komuni u Puni, i njegovim meditacionim centrima sirom svijeta, i dalje privlaci ljude iz cijelog svijeta.

Zapravo, sada dolazi znatno više duhovnih tragalaca nego dok je Osho bio prisutan.

Meditacija smijehom....citam dalje i uzivam....do sljedeceg citanja, grli vas JJA



Post je objavljen 22.01.2006. u 13:41 sati.