Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/guardoftreasure

Marketing

genijalac il luđak?

genijalac ili luđak? ako je neko od vas pročital bilo koje Kureishievo djelo, onda zna o čemu govorim. mislim, da odma raščistimo stvar…nisam ja neki veliki čitač ili "knjiga-freak" , al' tu i tam prolistam koju slikovnicu. natrag na Kureishia…taj je tip freak! baš čitam njegov prvi roman "Buddha iz predgrađa". knjiga je luda! ne dobra, ne loša, nego LUDA! kao i, pretpostavljam, svako njegovo djelo, govori o problemima u društvu, o rasizmu, diskriminaciji, tamnoj strani života…evo par rečenica da se uvjerite…knjiga je luda…

"Stavio sam Charlieju ruku na bedro. Bez odgovora. Pustio sam je da tamo počiva nekoliko trenutaka sve dok mi na vrške prstiju nije izbio znoj. Oči su mu i dalje bile zatvorene, ali je u trapericama rastao. Počeo sam se osjećati samopouzdano. Poludio sam. Srnuo sam za njegovim remenom, za šlicom, za njegovim kurcem, pa ga izvadio na zrak da ga rashladim. Odao je znak! Trznuo se! Razumjeli smo jedan drugog kroz jak ljudski elektricitet.

I prije sam u školi izdrkao mnoge penise. Stalno smo jedni druge mazili, trljali i stiskali. To je razbijalo jednoličnost nastave. Ali se nikad nisam poljubio s muškarcem.


Pokušao sam ga poljubiti. Izbjegao mi je usne okrenuvši glavu na drugu stranu. A kad mi je svršio u ruci, to je bio, kunem se, jedan od vrhunskih trenutaka mog mladenačkog života. U meni su se rasplesale ulice. Zavijorile su moje zastave, zatrubile moje trube!"




Post je objavljen 22.01.2006. u 00:25 sati.