Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/horrori

Marketing

I Know What You Did Last Summer (1997)

Image hosting by Photobucket I Know What You Did Last Summer, SAD, 1997.
Redatelj: Jim Gillespie
Glume: Jennifer Love Hewitt, Sarah Michelle Gellar, Ryan Phillipe, Freddie Prinze Jr., Bridgette Wilson, Anne Heche, Johnny Galecki, Muse Watson...
Ocjena: 7

Dan Nezavisnosti je i četvero prijatelja Julie (Jennifer Love Hewitt), Helen (Sarah Michelle Gellar), Ray (Freddie Prinze Jr.) i Barry (Ryan Phillipe) slave završetak mature. Na putu prema svojim domovima slučajno pregaze ribara te riješivši se tijela dogovore se kako će to ostati njihova tajna. No točno godinu dana kasnije njih četvero počinju dobivati prijeteće poruke u kojima piše "Znam što ste radili prošlog ljeta". Ponovno se okupivši nakon godinu dana međusobnog nekomuniciranja naši junaci odluče otkriti tko im šalje te poruke, no nakon što se dogodi nekoliko ubojstava oni će se zapitati da li je ribar kojeg su pregazili prije godinu dana zaista mrtav...?

Image hosting by Photobucket Zabavan horror nastao prema romanu Lois Duncan je jedan od osobno mojih najdražih horrora, a razlog tome je izvrstan scenarij Kevina Williamsona (Scream) koji za razliku od ostalih slashera ne koristi tipične stereotipe koji su danas česti u horrorima slične tematike. Također sam primjetio da je Williamson obraćao pažnju više na ubojičin motiv nego na način ubijanja, što je također još jedan plus. Jedina mana filma je malo predvidljiv završetak, no s obzirom na to da je ovo ipak slasher, nisam mu to uzeo za zlo.

U svakom slučaju, makar se ne može mjeriti sa već spomenutim Screamom, I Know What You Did Last Summer, iliti skraćeno IKWYDLS atipični je slasher s izvrsnim scenarijem, impresivnim scenama te zadovoljavajućom glumom glavnih protagonista koje je upravo ovaj film pretvorio u obećavajuće zvijezde. I mala trivia- glumcima nije bilo priopćeno tko je ubojica do samog kraja snimanja, tako da reakcije glumaca kada u filmu pogađaju tko je ubojica su zapravo bile totalno iskrene.

Post je objavljen 22.01.2006. u 21:53 sati.