Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/azhdaja

Marketing

Tulum, danaske

Hiroaki: Unda, rod'ce, šta ti veliš na ovi tulum?
Lydia: Ma, ništa rodijak, ni amena ni kamena!
H: I ja isto velim. Kad smo ja i rodijak bili na Mati Bul'ću sve je bilo domaće.
L: E, znam. Ne volim ti ni ja baš ove stranjske.
H: A koda ja volim. Ni ne znam šta divane. A i ima samo za popit, a nema začim. Ja i rodijak smo se dobro naili.
L: Rodijak, je li oni Jure Mikanov?
H: E, on. A je čouk! I to naš čouk! A ne ovi svit. Otuđilo se to sve!
L: Majde kume, to sve zaglum'lo neku gospodu, a do juče' su mi s materom u čobane bili!
H: E, a sad tu glume da su ono, kako vele, "urbani"! Do prije koju godinu su s mojim ćaćom njijovi rod'telji, kad triba trgat, nosili vriće!
L: ...Pa uno misliš, pošten svit, kad uno biće to od dobrote - nadali se oni da će im šuške u džep. Ma nema ti više poštenog svita, velim ti ja.
H: Šuške, veliš? Đavla, a ne šuške. Ošlo u Zagreb i sad misle da će pare po putu skupljat. A ono rade za male novce kod ko zna kakovih ljudi i sve potroše na režije i da se mogu obuć za izać vanka. Znaš, da ono mi mislimo kako su uljuđeni!
L: Ki da si čouk kako te obuklo, a ne kako te rod'lo!
H: Pravo veliš, rod'ce! Svaka ti je na mistu! Meni je najžalije kad pogledam voćke dolikarce kako gnjiju! Ja bi najvolio da neko oće rad't tu zemlju. Baš gledam kod starog Stipurine di su se prije dica igrala. Zemlja se ne radi nego je obična led'na. A oskoruše će sagnjit. Nije to ko kad smo mi bili dica!
L: Ma zato ti ja i ne volim ove stranjske pisme. Nema tu duše ni istine! Uno kad čuješ "maslina je neobrana, nima koga da je bere" ki da su je u tvom selu spivali. A uni neki njijov Em'nem šta nabraja trte - mrte, tamo - amo, livo - desno, ki oni s pijace "krušaka, jabuka..."!
H: E, i ovi iz Rijeke, šta su sad počeli svirat, a gologuzi odaju po cesti! Pa moremo sad mi svi odat goli po svitu! Ki da je to red!
L: Ma đava tu kolo vodi!
H: Dašta ma đava!

-- hiroaki i lydia


Post je objavljen 21.01.2006. u 01:19 sati.