Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livno1

Marketing

Stečajna upraviteljica ’OČERUPALA’ LI-TRANS

"BIZNIS" SESTRE I BRATA Tek kada su u "Li-transu" i kamioni u voznom stanju završili u staro željezo, MUP je proveo službenu istragu. Stečajna upraviteljica Emira Karača i njezin brat Emir terete se sada za nezakonitu prodaju stvari i opreme velike materijalne vrijednosti...
PLJAČKA BEZ GRANICA KAKO JE UNIŠTENA NEKAD
NAJMOĆNIJA AUTOPRIJEVOZNIČKA TVRTKA U BiH


piše Frano MIOČ
Od "Li-transa", nekad najmoćnije autoprijevozničke tvrtke u BiH, koja je prije pet godina završila u stečaju, danas gotovo da nije ostalo ništa, osim samog imena i potpuno opustjelog garažnog i radioničkog prostora. Sva pokretna imovina te tvrtke koja se mogla prodati pronašla je svoga kupca.

Staro željezo
A u toj i takvoj trgovini i mnogi kamioni, od kojih su neki, kako tvrde naši izvori, čak bili i u voznom stanju, po bagatelnoj cijeni su završili kao najobičnije staro željezo. Iza cijele te malo kome shvatljive akcije temeljitog "čišćenja" "Li-transa" od njegove imovine, stajala je stečajna upraviteljica Emira Karača, ali je umjesto nje taj posao stečajnog upravitelja u istoj toj tvrtki mjesecima, i to upravo onda kada se krčmila imovina "Li-transa", obavljao njezin brat Emir Karača.
U tome mjerodavni u Livnu, čini se, nisu vidjeli ništa sporno, jer kao Emir ima punomoć od svoje sestre da se zapravo u ovom slučaju može ponašati kao pravi stečajni upravitelj.
Ponukani svim onim što se događalo u "Li-transu", bivši djelatnici toga poduzeća posebno su upozoravali na taj problem, ali se na sve te primjedbe, pa čak i organizirane prosvjede, dugo u Livnu nitko nije baš previše obazirao.
Tek, naime, kada se u "Li-transu" prodalo sve što se zapravo prodati moglo, MUP Hercegbosanske županije je proveo istragu, te protiv Emire i Emira podnio kaznenu prijavu.
Službena stečajna upraviteljica Emira Karača je osumnjičena da je počinila kazneno djelo nesavjesnog rada u službi, odnosno ona se tereti za nezakonitu prodaju stvari i opreme u "Li-transu" u velikoj materijalnoj vrijednosti, a njezin brat za protuzakonito posredovanje, pri čemu se, kako stoji u priopćenju MUP-a, lažno predstavljao u svojstvu stečajnog upravitelja te organizirao i poticao nezakonite radnje u spomenutom poduzeću.
Iznosio alat
Kaznena prijava je u ovom slučaju podnesena i protiv Ivana Kreze iz Livna te Radoslava Bešlića iz Posušja. Krezo se sumnjiči da je naređivao i organizirao iznos alata, radnih strojeva i opreme iz "Li-transa" koja nije bila predmetom kupoprodajnog ugovora, odnosno za njega se sumnja da je počinio kazneno djelo udruživanja radi počinjenja kaznenog djela, dok se Bešlić sumnjiči da je počinio kazneno djelo teške krađe, i to na način da je organizirao i izvezao veliku količinu raznog alata, radnih strojeva i opreme iz danas opustošenog "Li-transa".
I tako, umjesto da se, nakon punih pet godina, stečajni postupak u "Li-transu" privede kraju, on je, čini se, još uvijek na samom početku.
Za razliku od prije, sud će u ovom slučaju još morati utvrditi tko je u međuvremenu još nešto "jamio" u toj tvrtki.





Post je objavljen 21.01.2006. u 00:41 sati.