Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ljubavibrak

Marketing

Rodi i (p)ostani pametna

Čitam, danas, u Jutarnjem, kako su znanstvenici (spominje se neki Craig Kinsley ili nekako slično) utvrdili da nas majčinstvo čini pametnijima.
Trudnoća, porod, dojenje, povezani su s povećanjem moždanih stanica u nekom djelu mozga koji povećava naš kapacitet za suočavanje s problemima, za učenje...
Ruku na srce, mlada majka, se, doista, suočava sa svakakvim problemima i svašt atreba naučiti (najviše kako ignorirati tone dobronamjernih savjeta : )) tako da je to, evolucijski, korektno.
Hormonalne promjene su, navodno, uzrok tome da postanemo, s djecom, još pametnije. Ta, haj'mo reći, povećana inteligencija može trajati i desetak godina.
Očevi ne doživljavaju nikakve promjene u mozgu, osim što ih očinstvo, samo po sebi, često «opameti» : )
Baš me zanima kako će reagirati moj, budući, poslodavac kada, kao svoju osobnu prednost pred ostalim kandidatima, navedem ovaj podatak.
Hmmm...Tko zna, ako se trajanje efekata hormonalnih promjena zbraja onda ja imam, pred sobom, dvadesetak, izrazito lucidnih, godina : )
Treba to iskoristiti!
Naravno, u članku su spomenuli i kako je umor jedan od faktora zbog kojeg žene ne iskoriste svoj, novostečeni, potencijal.
Ja sam si, i bez ovog saznanja, nabavila «Tell me more» za učenje engleskog. Iako dosta dobro baratam engleskim (neke knjige od obavezne literature, za ispite, na fakultetu, bile su na engleskom), sada ću naučiti, engleski, kao prava londonska lady : )
Odoh «proguglati» Craiga Kinsleya u potrazi za originalnim istraživanjem...Baš me zanima...





Post je objavljen 13.05.2004. u 19:31 sati.