Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bikinigirl

Marketing

Bezvoljnost (to mi je poznato)

To je onaj mučni osjećaj koji je teško pobijediti, a često nam može pokvariti i cijele dane. No postoji rješenje i za taj problem!

Slušaj vlastite želje

Bezvoljnost je dosada: kad se javi, odmah nam spusti moral i prouzroči osjećaj nelagode. Svi se bore protiv tog osjećaja, jer je on zapravo neka vrsta mračne sile koja nas obuzima u najrazličitijim trenucima: ne samo kad sjedimo sami na podu sobe nego i kad sjedimo vani s prijateljima. U našoj se glavi javljaju crne misli, osjećaj praznine i beskorisnosti. Ako ti se često događa da si bezvoljna, bit će korisno da otkriješ odakle dolazi ta klonulost duha: svakog neprijatelja možemo pobijediti ako ga dobro poznajemo!


1. Nauči slušati vlastite želje i potrebe kako bi im lakše mogla udovoljiti.

Na primjer, ako se dosađuješ sama u svojoj sobi, ne čekaj da se dogodi čudo – poduzmi nešto. Pitaj samu sebe što bi te u tom trenutku moglo razveseliti, ili barem oraspoložiti. Kad dobiješ odgovor, kreni u akciju!

Ne dosađuj se! Upotrijebi maštu!

2. Nemoj izgubiti samu sebe iz vida!

Ne možeš uvijek sve podređivati željama i potrebama drugih. Jasno, ako si u školi i pišeš test iz matematike, ne možeš jednostavno ustati, pozdraviti razred i otići na kavu. Također ne možeš prestati učiti one predmete koji ti nisu zanimljivi. Ali nešto ipak možeš učiniti: umjesto da cijelo poslijepodne čamiš sama u sboi nad knjigom – uzmi jedan sat odmora: slušaj glazbu koju voliš, nazovi prijateljicu ili otiđi u šetnju.

Bezvoljnost se može pobijediti!

3. Nauči upotrebljavati maštu!

Dosadno ti je? Odlično, pravi je trenutak da se zabaviš tako što ćeš zamisliti neku vrlo zanimljivu situaciju u kojoj si ti glavni lik. Na primjer, zamisli da si nevidljiva: što bi sve napravila kad bi mogla slušati bilo koga i ne biti viđena? Ili zamisli da si postala prvak u svom omiljenom sportu. To se može činiti kao igra, ali to je nešto više: u medicini se pribjegavanje fantazijama naziva vizualizacijom i smatra se jednom od najboljih metoda opuštanja koje nam vraćaju životni polet.



Post je objavljen 20.01.2006. u 20:03 sati.