Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cartmann

Marketing

plan!

Market je i danas prestrojavao redove, kao u vojsci nakon izgubljene bitke, iako je, za razliku od proteklih dana, sve mirisalo na rally. Srećom po moje planove, to se nije dogodilo, a iako sam sumnjao da veliki investitori mogu rušiti divove poput Googlea (GOOG) prije expiracije januarskih opcija, izgleda da mogu, jer današnji dan uopće nije bio tako loš, PFE, MER, AMD, HDI, UNP,..su donjele rezultete bolje od očekivanih, ali su predviđanja o budućnosti AAPL i EBAY zadržala market na minimalnom usponu, iako nije baš ni toliko minimalan, posebno ne Nasdaq 2,301.81 +22.17, dok je DOW 10,880.71 +25.85 bodova.

Za sutra sam pripremio trade plan za veljaču '06, počinjem, paa, mješovito, niti oprezno, ali niti na sve ili ništa, makar u nijednom opreznom tredeu u životu nisam zaradio ništa, dapače, a sve što sam uspio napraviti je isključivo u "sve ili ništa" situacijama. Samo komentiram, ne predlažem. :)

buy Google (GOOG) x100 @ $436.45 (430/440) - long time
buy protective put x1 - .GOPNR Feb06 - GOOG @ $390 - $7.2 ($720)
buy call (GOOG) x1 - .GOPBK Feb06 - GOOG @ $490 - $9.1 ($910)

..kao što vidite osim dionica koje su tu s ciljem da ostanu na duži period, opcije su "igra", strike price je pomaknut daleko, računajući da je exp. feb06 (17.2) daleko te je cilj, ako bude sreće, zaraditi na pomaku cijene opcije. Protective put je daleko zato što je poprilično skup, a ne očekujem značajniji pad cijene Google koji se ne bi oporavio do 17.2. '06. A ako Bin Laden negdje opali i ovaj će ići ITM. Ovo su prve opcije, vjerujem da će ih biti još u toku veljače, kad uspijem malo bolje odrediti smjer. Još me muče "drhtave ruke" pa prodajem relativno brzo, tj. čim dionica krene gubiti na vrijednosti više od par %, ili čim napravim gain od par postotaka, ali i ja sam početnik, trudim se ne biti pametan već eskivirati gubitke, odnosno pokupiti dobit što je lakše moguće. Osim spomenutog trade-a kojeg ću, bar tako planiram, napraviti sutra, razmišljam i o diverzifikaciji na MSFT, čak i AAPL tj. kroz protekli mjesec sam sakupljao razne recenzije AAPL-a, istina, po njima je isti trebao konstantno juriti, ali svejedno ga nisam skinuo s liste.





Post je objavljen 20.01.2006. u 01:29 sati.