Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tkoludtajvidi

Marketing

Ne hodam ispod zvijezda...

Čovječe, pazi da malen ne ideš ispod zvijezda. Ovaj predivni mali komad đ texta spominjem zbog:


Mrtav kit usred Berlina
Dvadeset tona teško truplo velikog sjevernog kita Greenpeaceovi aktivisti dovukli su ispred japanske ambasade, ne bi li podsjetili da Japan i dalje lovi tu izuzetno ugroženu vrstu.

BERLIN - Aktivisti Greenpeacea donijeli su u četvrtak truplo kita teško dvadeset tona i ostavili ga pred japanskom ambasadom u Berlinu u znak prosvjeda protiv japanskoga programa kitolova.

Stotine su se ljudi okupile kako bi pogledale 17-metarskoga velikog sjevernog kita kojega je ta ekološka organizacija dopremila u njemački glavni grad u srijedu kasno navečer na prikolici oblijepljenoj transparentima "Dosta je kitolova!"
"Veliki sjeverni kit jedna je od najugroženijih vrsta na svijetu, a Japan ga i dalje lovi", rekla je glasnogovornica Greenpeacea Stefanie Werner. "To mora prestati".

Greenpeace se nada da će kitovo truplo u Berlinu pokazati Japanu besmisao njegova kitolovnog programa, koji već dvadesetak godina izaziva sukobe.
Glasnogovornik japanske ambasade izrazio je žaljenje zbog Greenpeaceova poteza i dodao da će se japanski kitolov nastaviti u skladu s međunarodnim sporazumima.
Berlinski kit pronađen je prošlog tjedna nasukan na njemačku obalu Baltičkoga mora, kamo će u četvrtak biti i vraćen radi obdukcije.
[LINK=http://img71.imageshack.us/img71/6884/0430007178an.jpg]
http://img71.imageshack.us/img71/6884/0430007178an.jpg[/LINK]

Aktivist možda nisam, ali mogu se ponositi na druge aktiviste. U neznam koliko postova sam spominjao kako volim životinje i znam ih cijeniti više od ljudi. Zbog njihove "nevinosti"? Pa možda i da, neznam, to je tema za drugi neki post. Ovaj će se usredotočiti na nešto što ljudima trenutačno ne treba... lov.
Lov je bio važan stoljećima prije, ali danas, u svijetu punom tehnoloških izuma i toliko polja i tolika viškova hrane... čemu lov? Ne vidim njegovu svrhu... zapravo lov je sličan ratu. Jedina razlika jest to što naoružan čovjek (ili više njih) goni životinju, nenaouražnu, prestrašenu i neupoznatu sa našim ludim umom punim gnjusnim mogućnostima. Pazite vi imate oružje, imate mozak (ljudi) i inteligenciju (ne svi... ima i kretena ali su oni od prošlog stoljeća)i imate ogromnu prednost - znate gdje su lovišta, dalekozori, trikovi i to, a što će vam to? Pazite napadate životinju, nešto što je slabije od vas i u taktičkom zaostatku je. I ja još ne shvaćam, uz sve to kako vas npr. jedan medvjed može raniti? SLABIĆI!
Svrha lova više ne postoji, istina kad sam već krenuo na ovaj klasični šumski lov, ne mrzim baš lovce koji hrane životinje, al smatram da bi to trebalo biti to od svega što rade, eventualno regulacija da se neka vrsta previše ne proširi, ali zabava lova NE SMIJE POSTAJATI.

Green peace se stvorio za zaštitu zemlje, planeta kojeg mi smisleno uništavamo. Jedino što možemo jest biti ponosni na njih. Što se mene tiče ja bih krenuo u lov, na ljude i na velike korporacije, onak nas 5000 ;D. I oni mogu biti veliki i ponosni naspram svih ostalih malih bezdušnih vlasnika i direktora. Remember we're here in this life only to serve, not to slay. Kada mi kažu takvi da ja ne razmišljam o budućnostim, odgovorim im da oni još manje s obzirom što rade. Dignem se iznad njih i zato se oni trude ustati protiv mene. Nećem im dopustiti.

Znate možda tamo uuuu... norveškoj ili danskoj... tuljane ubijaju radi kože i mesa. Mislim što će vam... u EUROPSKOJ UNIJI JEBENOJ ste! Napravite trgovinu u tri ***** ********. Neka se svaka država specijalziira za nešto... NEĆEMO IZLOVE! NEĆEMO BUNDE!

Kad sam već kod bundi... idem kritizirati modu. Što će mi moda? Što će mi plodovi bolesnih umova? NOSIM ŠTO HOĆU I ŠTO MI SE SVIDI JEBEM VAM PO REDU ... uf baš sam ljut sad. Mrzim modu.
Nosim što mi se taj tren svidi, a za odjeću me fakat briga, kupujem je sam kad mi treba. Ne shvaćam te modele i dizajnere čemu sve to?

Neka mi se javi netko tko ovo sve razumije.
Moda iz zabave? Bunde zbog ljepote? Nekako sumnjam...

Htio bih postat član green peacea... htio bih pokrenuti nešto. Neću dugo izdržati ovako nepokrenut...
I'm a rebell... iako ne želim biti, ali sljedim srce i moju humanost... zapravo ZEMLJANOST.
Sada bih htio puno pisati ali sam preljut za takvo što.

10.03.2005. Aktivisti s povezom na očima protestiraju protiv Benettona zbog okrutnosti nad australskim ovcama
BENETTON: SLIJEP ZA MUČENJE ŽIVOTINJA

PETA želi da ovaj prodavač prestane koristiti australsku vunu sve dok se mutilacija i transport živih ovaca ne zaustave

Noseći poveze preko očiju i transparente s natpisom 'Benetton: slijep za mučenje životinja', aktivisti Prijatelja životinja će nakon prošlogodišnje akcije u Zagrebu istu akciju održati u Puli i Rijeci, a također će svoju potporu dati i građanima i aktivistima Sarajeva, Budimpešte, Beograda, Ljubljane i Maribora, te tako podržati veliku svjetsku kampanju PETA-e (People for the Ethical Treatment of Animals) protiv Benettona!

Ožujak je mjesec međunarodnog prosvjeda protiv Benettona, a tim akcijama Prijatelji životinja žele pokazati potencijalnim mušterijama šokantan video 'Tajna sramota Australije' na nosivom TV uređaju i podijeliti letke kojima prosvjeduju protiv stravične zlouporabe janjadi i ovaca u australskoj industriji vune, a kako bi naveli lanac dućana da prestane prodavati odjevne predmete proizvedene od australske vune sve dok se odvratan postupak nazvan 'mulesing' i transport živih ovaca ne ukinu.

'Mulesing' je okrutna mutilacija tijekom koje australski farmeri režu meso sa stražnjica janjadi pomoću škara za vrt i bez anestetika kao jednostavan način sprječavanja napada muha - to je slučaj kad se jaja muha izlegu u crve koji onda jedu ovcu - iako postoje sofisticiranije, humanije metode kontrole muha. Kada kvaliteta njihove vune nije više na najvišoj razini, milijune ovaca šalju na Srednji istok kroz sve vremenske uvjete na otvorenim brodovima s više razina. Mnoge bolesne i ozlijeđene ovce, tretirane kao teret, jednostavno bace u more ili žive samelju u strojevima za mljevenje. Mnoge ovce koje prežive to iscrpljujuće putovanje potpuno su svjesne kada im se prereže vrat.

Nakon što je mnogo puta molila australske vlasti da zaustave te zločine, PETA je najavila međunarodni bojkot australske vune sredinom listopada i već je dobila potporu prestižnih dućana Abercrombie & Fitch, New Look, George i J.Crew.

'Ujedinjene boje' Benettona postaju krvavo crvene, a ako Benetton želi obrisati krv milijuna ovaca sa svojih ruku, mora odbiti prodavati proizvode napravljene od australske vune.

PETA moli kupce da bojkotiraju Benetton sve dok ne da obećanje da će prestati koristiti australsku vunu i planira bombardirati Benetton s oglasima i prosvjedima diljem svijeta kako bi obavijestila javnost o Benettonovom podupiranju okrutnosti. Više informacija na www.UnitedCrueltyofBenetton.com.

Akcija protiv Benettona u Zagrebu
Vuna
Foto galerija - Uzgoj, transport i klanje ovaca
Film Australia's Secret Shame


Eto vam stranice pa čitajte... život vas zove, ubijte ostale ljudske živote.
[LINK=http://]
http://www.prijatelji-zivotinja.hr/[/LINK]

Post je objavljen 19.01.2006. u 22:03 sati.