Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kazzomortalle

Marketing

Cuga s Afričkog juga



Ako ste pojeli govno, popušili kitu Karsonovu ili produvali cev što se tiče ulaznica za Svijetsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj, vrijeme je da počnete s pripremama za slijedeće.
Prva pretpostavka je da u Južnoj Africi neće biti masu svakakvih Lana Pavić i kojekakvih Nevena Ciganovića jer im je predaleko samo da bi se pokazali. Tako je veća vjerovatnost da će pravi ljubitelji nogometa doći do željenih ulaznica.
Prva stvar s kojom se treba upoznati kad se ide na Svjetsko nogometno prvenstvo u nepoznato jest, naravno, cuga. U stvari čak nije niti potrebno da je nogomet u pitanju, može biti i turistički obilazak, opet je prva stvar koju treba upoznati, cuga. Zato je ovo prava prilika da se upoznate šta vas čeka u Južnoafričkoj Republici.
JAR je sama po sebi poznata po odličnim vinima, pogotovo predio Western Cape na samom jugu države. Hm... Western Cape pa na jugu al' eto... O vinima neću jer i mi imamo odličnih vina pa ćete znati šta je Merlot, Pinot.... A i vina iz JAR-a možete kupiti u Vrutku.
Neću niti o pivima jer ih nisam pio. Mislim, pive iz JAR-a.

Amarula



Amarula je krem liker. Na sam spomen krem likera pomislim na cugu za pičkice ali Amarula nije baš toliko "pičkasta cuga". Negdje na prijelazu je. Izrađuje se od voća marule koje dole raste. Marula je divlje voće kojim se inače hrane slonovi. Stoga tamošnje domaće stanovništvo marulino stablo i zove slonovo stablo. Ako mislite da se slonovi od toga opijaju ko' majmuni u dokumentarcima "Opstanak", varate se. Satru se od marule i ništa. Nije im lako.
Piće ima 17% alkohola i flaširano je u boce od 375 ml. Našto između male i velike pive. I sama boca sliči na pivsku. Ima naravno i boca od litre. Najčešće se pije samo s ledom i finog je okusa. Okus nema veze s nekim šit-voćnim likerima za curice već baca na čokoladu. Uglavnom fino je za pijuckat al' ako se hoćete baš pošteno razbit bolje uzet našto konkretno. Ako vodite ljubavnicu sa sobom možete je time tankat pa nek urla okolo "Jebote kol'ko nas ima". Za više informacija o Amaruli, www.amarula.co.za

Pure Cane Spirit (triple distilled) & Tango (Spirit Cooler)



E to je već akcija za bit pijan ko' babunova guzica. Rakijetina od trske. 43% trostruko destiliranog alkohola u boci 750 ml. Ima i manjih al' jebeš sitniš. Zajeb je što je užasno pitka sa priličnim postotkom pa te lako sjebe jer puca ko kurac u uzrečici "puca mi kurac". I to kad vam baš jako puca kurac. Crnci je truse ko' vodu. Ova koju vidite "Cape to Rio" osvajač je zlatne medalje na International Wine and Spirit Competition in London 2003. Na vrhu čepa je nacrtan kompas pa se možete nadati da ćete naći stadion kad se unakazite. Šatro.



Ovo zeleno što se zove Tango je zanimljiva pizdarija. To je Spirit Cooler. Iliti ga što bi kod nas bila gasilica. Služi da Cane Spirit učini još pitkijim, da nemate osjećaj da pijete alkohol. Kao kod nas kad pičke piju Juice-votku. Al' ovdje je zanimljivo to što fakin spirit cooler ima 12% alkohola. Znači cugaš 43% i gasiš sa 12% a ide kroz grlo ko' sok malom Ivici u osnovnoj. Fenomenalno!
Probao sam jednom žešću kombinaciju cuge i gasilice. Nakon cijelonočnog ispijanja piva, u jutro je slijedilo exanje čašica Absynta i gašenje domaćom lozom. Ako ne želite petodnevnu postalkoholnu depresiju, trodnevno zgrčene mišiće i blago pomućen vid, izbjegavajte tu kombinaciju. Malo sam skrenuo s teme. Jebena nostalgija.
Inače Tango dolazi u raznim okusima. Jabuka (na slici), limeta, naranča, menta... u bocama od 750 ml.

Mislim da je dosta za početak, ipak ima još vremena do 2010. A treba se i kvalificirat. Ili se možda s Lanom Pavić i Nevenom Ciganovićem na njemačkim stadionima pojavi i malo sreće pa ćemo braniti titulu u JAR-u.

Uglavnom, Živjeli!!!

P.S. Zahvaljujem se jednoj budućoj veterinarki koja je, dok je lovila lavove po Južnoj Africi, našla malo vremena za šoping i omogućila mi ove blagodati Južne Afrike!
Ovom prilikom objavljujem jednu njenu pjesmu koja se bavi alkoholnom tematikom. Da bi napisao ovako nešto stvarno moraš dobro razumjeti umjetnost opijanja. Nadam se da me neće tužiti zbog autorskih prava.

PIJANAC

Druga mi je strana bliža od stvarnosti
Na toj sam strani čovjek što po putu kroči.

U stvarnosti sam samo zbrka čudnih čestica
Padam u depresije, bolujem od strahova

Onkraj druge strane za istinom tragam
U sivilu jave samo preživljavam

Kada padne noć, pijem i uživam
Kada svane dan, u krevetu se skrivam

Kroz ponore ludila posustajem, padam
Više onu stranu od jave ne razdvajam.




Post je objavljen 19.01.2006. u 10:52 sati.