Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/horrori

Marketing

The Amityville Horror (2005)

Image hosted by Photobucket.com The Amityville Horror, SAD, 2005.
Redatelj: Andrew Douglas
Glume: Melissa George, Ryan Reynolds, Jesse James, Jimmy Bennett, Chloe Grace Moretz, Rachel Nichols, Phillip Baker Hall, Isabel Conner, Brendan Donaldson...
Ocjena: 7

13. studenog 1974.g. cijela obitelj DeFeo biva pobijena na spavanju. Jedini preživjeli Ronald DeFeo Jr. priznaje da je pobio svoje roditelje i četvero braće, tvrdeći da su ga "glasovi" u kući natjerali na ta umorstva. Godinu dana kasnije, 18. prosinca 1975., George (Ryan Reynolds) i Kathy Lutz (Melissa George) sa svojom djecom se usele u veliku prostranu kuću na Long Islandu misleći da su pronašli kući iz snova. Kuća se na prvi pogled čini čudesnom- ogromna je, a i u drugu ruku je i jeftina. No nakon što saznaju za umorstva koja su se dogodila u kući prije godinu dana te se odjednom počnu događati bizarni i neobjašnjivi događaji (počevši od neprestanog otvaranja prozora i vrata, micanja objekata u kući, predkazanje jedne od ubijenih sestara itd.), George i Kathy će se zapitati jesu li zaista sami u toj kući... ?

Image hosted by Photobucket.com Dosta zanimljiv remake kultnog klasika iz 1979. producenta Michaela Baya (The Texas Chainsaw Massacre) snimljen je prema istinitoj priči, a glavni protagonisti filma su Ryan Reynolds (Blade:Trinity) i Melissa George (Dak City) u ulozi bespomoćnih roditelja koji se u borbi protiv sila polaku počnu okretati jedan protiv drugog. Među glavnim likovima se pojavljuje i popularni Philip Baker Hall u ulozi svećenika koji bezuspješno pokušava zaustaviti zlo u kući. Iako vrlo kratak i ne baš previše strašan, The Amityville Horror je zanimljiv horrorac sa dosta dobrom glumom, predvidljim scenama i interesantnim završetkom, a iako se možda film neće svima svidjeti, važno je napomenuti da je The Amityville Horror ipak jedna od najnevjerovatnijih i najbizarnijih priča ikada ispričana o ukletoj kući s duhovima- jer se to zapravo i dogodilo jednom mladom bračnom paru prije tridesetak godina.

Post je objavljen 18.01.2006. u 20:53 sati.