Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/eldarion

Marketing

ISILME

Isilme je sjedila na terasi ljetne rezidencije vladara Dol Amrotha. Povjetarac koji je puhao s mora olakšavao joj je žegu ljetnog poslijepodneva. Rastreseno je na koljena odložila vez koji je dugo držala u rukama ne napravivši ni boda. Nije se vrijedilo pretvarati - misli su joj bile negdje drugdje. Mahne dvorkinji koja joj se brzo približi.
- Ioreth, je li se moj otac vratio iz lova - upita je.
- Jeste Gospo, stigao je prije pola sata. Mislim da je još u svojim odajama - odgovori joj stara dvorkinja.
Isilme ustane i krene prema odajama svog oca, princa od Dol Amrotha. Bijaše visoka i vitka, duge crne kose i mudrih sivih očiju na nježnome licu. Pokreti joj bijahu ljupki i skladni, korak lagan. Sav ponos i snaga drevnog numenorskog roda kao da su se ponovno rodili u lijepoj Elphirovoj kćeri. Zbog svoje blage naravi i dobrostivosti bila je omiljena među narodom.
- Oče - obrati se princu još sa vrata - oče, moramo razgovarati. Ne možemo više odgađati odluku.
Elphir zabrinuto pogleda svoju jedinicu. Volio ju je više od svega. Od kad je prije tri godine izgubio ženu, gospu Silmariën, Isilme mu je predstavljala jedinu radost u životu. Sve što joj je želio bilo je da proživi svoj život u miru i blagostanju. Princ se još sjećao mračnih vremena svog djetinjstva dok je Sauron još stolovao u Mordoru a zlo je kročilo Međuzemljem. Nadao se da su ta vremena daleko iza njih. Nažalost, bio je u krivu. U posljednje vrijeme primio je mnoštvo uznemirujućih vijesti, umbarski gusari opljačkali su nekoliko trgovačkih brodova, orci su prepadali usamljene putnike koji su se odputili na sjever, vuci su poharali jedno rubno selo. I na kraju, stigao je glasnik iz Gondora.
- Sjenka se diže na Sjeveru - glasila je kraljeva poruka.
Eldariona je osobno poznavao, prijateljevao je s njegovim ocem. Znao je da on ne bi sazivao savjetovanje svih slobodnih naroda da opasnost nije stvarna. I onda je još njegova jedinica izrazila želju da ona predstavlja Dol Amroth. Elphir nije znao kako da joj to odbije, nikad joj ništa nije mogao odbiti.
- I oče, jesi li odlučio - upitala ga je očiju punih nade - hoću li uskoro vidjeti bijele zidine Minas Tiritha?
Elphir duboko uzdahne, i kao tisuću puta do tada, popusti pred molbama svoje kćeri.



Post je objavljen 19.01.2006. u 22:21 sati.