Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/spectre

Marketing

Alien Apocalypse (2005.)

http://www.imdb.com/title/tt0404756/

Niskobudžetni TV Sf film novijeg datuma s legendarnim Bruce Campbellom u glavnoj ulozi o borbi ljudi u budućnosti protiv vanzemaljaca koji su osvojili Zemlju i koriste ljude kao robove.

Bruce glumi dr. Ivana Hooda, znanstvenika astronauta koji se nakon 40-godišnje hibernacije na svemirskoj sondi vraća na Zemlju sa svojom posadom gdje pronalazi potpuno uništeni svijet pod vlašću velikih zelenih buba koje jedu drvo i ljude koriste kao robove za prebacivanje i sakupljanje drva. Naravno, Ivan diže ustanak i pokreće borbu protiv vanzemaljaca.

Bruce je ovdje u svom elementu, kao neustrašivi frajer kojeg žene vole, pun domišljatih one-linera. U filmu Campbell, ubija bube, ravna kičme (zanimljivo, jedina bolest koja pogađa ljude u budućnosti je bol u kralježnici), vrši operacije nad ljudima običnim nožem, zavede glavnu astronauticu i spasi svijet (dobro uz pomoć prijatelja, ali mogao bi i on sam :) ). Osim Brucea u filmu glumi hrpa simpatičnih B glumaca (npr. Renée O'Connor - to je Gabrielle iz serije Xena) čija je gluma totalno neuvjerljiva, a i bube i specijalni efekti su prilično loši, ali mislim da je to bila i namjera, ekipa je samo htjela napraviti zabavan i opuštajući filmić.

Likovi, bilo ljudi, bilo bube, su nevjerojatno bedasti i gotovo uopće ne razmišljaju za sebe pa tako jedno tri puta u filmu slave Ivana i uzvikuju nešto u stilu: On mi je popravio leđa, hura, on je čudesan, hura, on je ubio bubu, on sve zna, ako on kaže da je tako, onda sigurno je i slične gluposti. Bube su priča za sebe, smiješno govore, npr. jedna zapovijed njihovog šefa bi bila ovo: dovedite ga pred mene, odmah ga dovedite, tu, tu ga dovedite, odmah, ovdje, dovedite ga, pred mene, odmah dovedite itd.; totalno su nesposobni i neodlučni i prilikom napada se gotovo uopće ne bore već se zgledaju oko sebe i čekaju da ih strijela pogodi itd.

Upravo zbog svega ovoga, blesavih likova, smiješnih negativaca i raznih drugih gluposti i naravno Brucea Campbella, film je vrlo zabavan (iako ima dosadnih trenutaka) i vrijedi ga pogledati.

Dr. Ivan Hood: Those bounty hunters are all fags. I can handle 'em.


Post je objavljen 18.01.2006. u 15:40 sati.