Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

13. turnir ove školske godine u O.Š. 'N.Hribara' Velika Gorica – 17. 01. 2006.

Evo nastavlja se i u Hribi. Već pred školom srećem grupu iz četvrtoga razreda. Mislim kako će nas biti u većem broju i dobro se naigrati. Nažalost, obavještavaju me, da neće doći na go, jer su u kazni. Šteta. Ostavljam vrećice u školskom hodniku i lagano šećem. Vrijeme je to, kada misli dolaze na svoje. Odlazim na kratak razgovor do školske psihologice. Novo je polugodište i lijepo je javiti se, da ne prođem kao u nekom paralelnom svijetu, a i nekih sam nejasnoća imao glede rada.
Školsko zvono me zamalo preplašilo. Tu je Marko Grdenić koji mi pomaže u pripremi garnitura, a i Matija stiže uskoro. Krećem s njima dvojicom igrati na ploči 13x13 na prostor uz pokazivanje. Kao neka bujica upadoše u razred Josip i drugi Marko, Pukanić. Sada je četvorka ovdje i možemo nastaviti natjecanjem. To je najprihvatljiviji način rada. Igra se kombiniranjem atari-goa na 9x9 i goa na 13x13. 5. interne kategorije, a to su Marko Grdenić i Matija Pukanić, trebaju igrati međusobno go na 13x13 po jednu partiju, a ostali sve svoje partije atari-go na 9x9 po broju zarobljenih kolika im je kategorija, ali podvije partije s istim protivniku u istom kolu.
Pogledajmo što se sve zbivalo kroz turnirsku tablicu. Igralo se go na 13x13 i atari go na 9x9. Go su igrali međusobno 5. interene i jači, a ostali slabiji sve atari-go preka kategorijama.

1. Marko Grdenić 5. interna kategorija, 15 bodova
2. Marko Pukanić 4. interna kategorija, 12 bodova
3. Matija Pukanić 5. interna kategorija, 10 bodova
4. Josip Ivaci 3. interna kategorija, 7 bodova
5. Kristijan Sambol 3. interna kategorija, bez bodova
Nove kategorije: 5. interna kategorija: Marko Pukanić
Odigrali su svaki sa svakim, a vremena još ko u priči. Nastavljamo još jedan krug svaki sa svakim, ali, kao i često ranije, uletava u razred Kristijan. Nosi na sebi dres. Došao je iz dvorane. Od 20 sati ima trening nogometa, pa je došao na go prije treninga. Poznajući ga, pitam, da li će igrati i odigrati do kraja. Kaže da hoće i ja složim parove za petoricu svaki sa svakim. Izgubio je od Marka Grdenića, diže se sa stolca i: 'Bok idem.' Meni ostane sada da sve spretumbam, da se normalno odigra. Njemu u tablici ko da nije igrao, a protivnicima po dva boda bez borbe. Zeznuo nas je. On to tako obično čini. Nešto misli, a već slijedeću sekundu je to nešto možda suprotno. Odvrtjeli smo poslije toga još i treći krug svak sa svakim u četvero. Odigrali smo sveukupno 11 kola.
Marko Grdenić je bio uvjerljivo prvi sa 15 bodova. I drugi Marko, Pukanić, je do njega. Dva Marka na vrhu. Pukanić ujedno napreduje u više 5. internu kategoriju, a to znači da će od slijedeći puta igrati i go 13x13.
Matija je prvi prvi puta igrao go na 13x13 i sve tri partije s Markom Grdenićem izgubio. Ide to, ali se još ne vidi dobro što se osvaja, a što se čuva. Malo po malo sve će to više ličiti na igru go.
Josip je krajem prvoga polugodišta imao veću pauzu od goa. Na samom početku u rujnu i listopadu je bio među najuspješnijima, ali neigranje ima svoju cijenu. Bio je četvrti.
Slijedeći utorak smo opet ovdje u Hribi. Nadam se i nekima iz četvrtih razreda, a možda i ponetko i iz još viših razreda.
Izvjestio bl. Muradenu

Post je objavljen 18.01.2006. u 09:00 sati.