Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tkoludtajvidi

Marketing

Rajs agejnst

Tužna hrvatska, mala zemlja bez morala u govnima. Ovaj vic vjerojatno znate ali eto da ga ispričam da započnem svoju pričam ti priču.

Mali djecak pita oca: "Tata, tata, sto je to politika?"

Otac odgovara:
- ja kuci donosim novac, te sam zbog toga KAPITALIZAM
- tvoja mama upravlja tim novcem, te je ona VLADA
- djed kontrolira da se sve vrsi po pravilu, on je SINDIKAT
- nasa kucna pomocnica je RADNICKA KLASA
- svi mi se brinemo samo za tvoje dobro. Ti si NAROD.
- Tvoj mladji brat, koji jos nosi pelene, je BUDUCNOST
Jesi li shvatio, sine?

Mali djecak se misli i kaze svom ocu da zeli prespavati i o svemu dobro
razmisliti.

Tokom noci, malog djecaka probudi plac mladjeg brata, koji place jer je
zaprljao pelene.
Posto ne zna sto ce, uputi se prema spavacoj sobi svojih roditelja.
Ugleda mamu koja spava kao klada. Pokusavajuci je probuditi, bez uspjeha,
uputi se prema spavacoj sobi kucne pomocnice. Ugleda tatu kako se s njom
(hmmm) zabavlja, dok djeda na prozoru tajno gleda sto se dogadja.
Svi zauzeti svojim poslom, ne primjecuju malog djecaka. koji se vrati u svoj
krevet.

Sljedeceg jutra otac ga pita da li je razmislio o politici, te da mu u
kratkim crtama objasni sto je shvatio.

"DA" kaze mali djecak.

- KAPITALIZAM iskoristava RADNICKU KLASU
- SINDIKAT sve to mirno gleda
- U medjuvremenu VLADA spava tvrdim snom
- NAROD je potpuno ignoriran
- a BUDUCNOST je u govnima
" Ovo je politika ! "

Eto, kako kaže istinu. Jedino što vlada ne spava, a kapitalizam ne postoji u nas (neeee uopćee :D).
No dalje, vidjeli ste nadam se danas na telki (ja slučajno gledao jer kak sam sick, skoro non stop sam u krevetu... ili na trosjedu da vidim telku...) onu deložaciju jedne obitelji iz.. mislim da zaprešića... no ovako ide priča: Otac im bijaše branitelj i 2000 je umro zbog karcinoma (neznam čega, njet zapamtio) i kakti su ovi nasljedili neku kuću (neznam lokaciju) a pošto oni nisu članovi obitelji zapravo (njegova supruga + troje djece) je kuću nasljedila sestra od ovog koja je u americi. I ovi nemaju stana i izbačeni su van na ulicu. Eto pretužno.

Što li još neće napraviti ova današnja, khm, "vlast"? Narod... jedna skupina, nas, kretena koji nikak oda se udruže i pokažu zube vlasti. zbog koga su na vlasti? Trebaju li nam oni? ZAŠTO SE MI NJIH BOJIMO? Zajedno smo jači HALOOOO!

Ovako, zamislite situaciju: 5000 mladih osoba (može i djece...) na kojima se kakti budućnost (tj. ne budućnost nego bogatstvo "vlasti) oslanja, spremno maršira po Zagrebu, ne šireći kaos niti nered, nego samo maršira, prema vlasti. I dolazi do kuće svakog pojedinca na vlasti, izbacuje ga (s obitelji, ako se pokažu ne voljnima za suradnju) te odvode na trg zajedno s ostalima iz "vlasti" te ih odlučno ponize. I to sve prenosi televizija. Znači 5000 nas, nabrijanih na bilo kakav fight, po Zagrebu. Ne mora to biti Zagreb, ali kad je već središte države sada bi trebao biti. Znači nas 5000, ja iskreno mislim da nas policija ne bi mogla zaustavit. Jer kada bi netko udario vaše dijete (ili ako ste polisman da vam se djete nalazi u rulji... biste li ga udarili?) biste li mu uzvratili? Da mi mladi možemo promjeniti stanje, ali zašto smo kukavice??? To mi nikak one ulazi u glavu.

Ali vratimo se na stan... Znate da se furam na anarhiju i sve to (ali na svoju, valstito smišljenu anarhiju) i da uvijek moram razmišljati kako nešto ide dalje. Pa tako ovo bi bila revolucija i nastala bi nova država. I došlo bi vrijeme da riješimo raspored stanovanja... što bi napravio? (mislim znate da ja uvijek svoje misli i ideje namjerno pokušavam rušiti... show no weakness this time)


Razmišljao sam, zašto je stan tako skup? Krov nad glavom je ipak jedna osnovna stvar potrebna za život. A sve stvari potrebne za život bi trebale biti LAKO dostupne. Znači jeftine i brojne. Ali ne stanovi nas obično dođu i po pola životne zarade... zašto? Prvo ako idemo planski onda znajte da treba dugoo vremena za neku novu obitelj (obično 10-tak godina), i da obično ni koji to rade trebaju novac... a novac tako rijetko dobiti obično znači ne imati ga uopće... I dolazi do viskoih cijena.

E ali ja bih napravio obrnuto... Za stan bi lijepo radili volonteri... uz naknadu naravno od vlasti :D.
Ali cijene bi pale... na minimun. Eventualno bi sve došlo do jedne plače. A što bi poskupilo? Porez? DAAA!!! Ali na što? na sve one tričarije i gluposti... šminkice i nepotrebnu odjeću i sve. Uglavnom porez za previše posjedovanja. Hehe šminkerice ovo b bio lagano savršen svijet. nepotrebne stvari (aka novac and other stupidity) potiču mržnju i raznolikost... koja nam ne treba.


ovo bih probao testirat... ali drugi puta o tome.


Vratimo se mi na nas 5000... Sjećate li se dječjih križarskih ratova? Katastrofa... ali zato što su stariji bili kukavice... Jer u nama je snaga.
Kao što reče naslov RISE AGAINST.
Stvaramo državu... to si čuvajte u glavi. Ne mora to biti anarhija... glavno da smo svi jednaki, da nema mržnje i da smo slobodni.

Post je objavljen 17.01.2006. u 21:18 sati.