Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kickboxing333

Marketing

VELIKI DAN HRVATSKOG SPORTA, VELIKI DAN HRVATSKOG KICKBOXINGA

Jučer, 16. siječnja 2006., na godišnjicu primitka Hrvatskog sporta u Međunarodni olimpijski odbor, u Zagrebu u dvorani Lisinski održana je priredba "Veliki dan hrvatskog sporta" na kojem su proglašeni najbolji sporaši, ekipe i pojedinci za 2005. godinu. Sve u svemu, bilo je lijepo, barem da se jedan dan država okrene sportu i sportašima.

Ali, zašto to ja pišem. Pa pregledavajući brošuru koju je izdao Hrvatski olimpijski odbor sa svim službeno priznatim rezultatima (medalje i ostvarenja do 8. mjesta) te prikaz proglašenih naj za 2005. godinu skoro sam skakao od sreće.

Hrvatski sportaši osvojili su u 2005. godini 311 medalja i to je ostvarilo 31 sportski savez. Od tih 311 medalja - 54 medalje ostvarili su kickboksačice i kickboksači Hrvatskog kickboxing saveza.

Poigrao sam se podacima, napravio tablicu, izračunao poredak po broju medalja, ali i poredak po "jačini" medalja gdje su medalje sa svjetskog prvenstva i svjetskog kupa nosile 9, 8 i 7 bodova, s europskih prvenstava i kupova 6,5,i 4 boda dok su medalje s mediteranskih igara bodovane s 3,2 i 1 bod.

Evo kako to izgleda:



Poredak je zanimljiv, i po broju medalja i po broju bodova.

Ipak, treba biti realan - ovakvim pregledom ekipni sportovi jednostavno nemaju šanse doći do bilo kojeg rezultata u usporedbi s pojedinačnim sportovima, i trebalo bi ih bodovati odvojeno, ali, nema ovaj moj post pretenzije biti analitika i statistika, jednostavno je to moja čestitka svim kickboksačima, ali naravno i svim ostalim sportašima, ostvarili ili ne ostvarili medalje.



Post je objavljen 17.01.2006. u 19:15 sati.