Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Prve sramežljive rekacije na vijest s 45 linesa o Margetiću

Večernji list je sinoć objavio vijest da je Margetić objavio i zaštićeno svjedočenje Paddya Ashdowna. Večernjak ne spominje da je Margetić objavio i svjedočenje Bošnjaka J.J, niti navodi da je vijest ekskluzivno objavljena na ovom blogu.

Jutarnji list danas da je američka hosting tvrtke Lunarpages dobila je nalog Haaškog suda za ukidanje stranice Domagoja Margetića na kojoj je objavljeno svjedočenje zaštićenog svjedoka, predsjednika Stjepana Mesića.

Jutarnji ne spominje da su na istoj stranici objavljena i zaštićena svjedočenja Paddya Ashdovna i svjedoka J.J. Naravno, ničim ne daju na znanje da je novi zaplet u drami s Margetićevim kršenjem pravila ICTY-a provalio 45 lines.

U njihovom se tekstu zato može naći očita kontradikcija. Nakon što su napisali da je Lunarpages dobio nalog ICTY-a da ugasi stranicu, donose izjavu direktora tvrtke koji kaže da će stranicu ukinuti kad dobiju nalog bilo kojeg suda.

Sve u svemu, čini se da su vijesti s bloga počele ostvarivati uticaj na papirnate medije, ali se oni, za sada, to boje priznati.

P.S. A evo i linka na blog transkripti na kom je nepoznat netko u ponedjeljak, 17.01.2005., djelomično, u pisanom obliku, prenio Mesićevo svjedočenje kojeg Margetić donosi cjelovito, u audio verziji.

Post je objavljen 17.01.2006. u 16:12 sati.