Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/techno2techno

Marketing

Pero Fullhouse


Nešto malo više od 2mjeseca je proslo odkako je izasao novi naziv -groove is in the heart- najnovijeg live mixa velikana domaće elektronske glazbene scene – Pere Fullhousea.
Kad je početkom devedesetih na hrvatskim prostorima počela ekspanzija techno-glazbe, dj Pero Fullhouse aktivno se uključio u tadašnju scenu.
U tim počecima cijela je dalmatinska regija brojala svega nekoliko dj-a i nekoliko stotina stalnih posjetitelja aktualnih događanja. U tim ranim danima Pero je uočio nedostatke scene, te se uz posao dj-a, počeo baviti i promocijom i organizacijom partija.
Od početnog minimalnog i detroitskog techno-zvuka, razvio je vlastiti prepoznatljivi stil puštanja glazbe. Njegov set se proteže kroz funky techno, tech house i elektro s neizbježnim mediteranskim štihom, uz vrhunsku tehniku miksanja, no u njegovim setovima i dalje se može osjetiti utjecaj detroitskog techna.
"Volim svirati duge setove, u kojima mogu kombinirati široki opseg glazbe. No ona svakako mora biti hipnotična i funky, ponekad deep, a ponekad žestoka. Mora ići gore-dolje i imati različite elemente, no uvijek s groovom", rekao je Pero u razgovoru s britanskim glazbenim novinarom Richardom Brophyjem.
Godine rada donijele su mu status jednog od najboljih hrvatskih dj-a, a neka od poznatijih imena s kojima je nastupao su: Jeff Mills, Carl Cox, Laurent Garnier, Stacey Pullen, Mr. C, Luke Slater, Richie Hawtin, Claude Young, Terry Francis, Bushwacka te Kevin Saunderson, kojega je Pero i prvi put doveo u Hrvatsku.
Godine 1997. pokrenuo je, s dugogodišnjim prijateljem i kolegom Ivanom Podrugom, OmegaRitam, agenciju za organiziranje i promociju partyja u Hrvatskoj, na 5. godišnjicu OmegaRitma, pokrenuo je i prvu hrvatsku techno/house/electro etiketu OmegaRitam, na kojoj su svoje radove predstavili i svjetski poznati producenti poput Bryana Zentza, Tima Taylora & Thor 54, Tonyja Thomasa, Oxia, Jeffa Benneta, Southsoniksa, Marcusa Storka, Alenia and Inigo Kennedyja, kao i domaći glazbenici – Ivan Komlinović i Haris.
Inigo Kennedijeva Ups & Downs izdana na labelu OmegaRitam 003, dosegla je prvo mjesto Carl Coxove ljestvice najslušanijih za travanj 2005.
Kao promotor, u okviru svog Omegaritma u Hrvatsku je doveo gotovo sve dj-e i izvođače koji nešto znače na svjetskoj sceni elektronske glazbe, a od kojih su mnogi svirali u kultnom hrvatskom klubu Aurora, u kojem je Pero već godinama rezident. Pero je također veliki promotor hrvatske glazbene elektronske scene, čest gost na radiopostajama, a pokrenuo je i prvi hrvatski techno-magazin, Techno.hr.
Velika dj imenima s kojima je svirao u Aurori, impresionirani njegovim osebujnim glazbenim stilom i tehnikom miksanja, uskoro ga zovu na gostovanja diljem Europe, pa je tako 1999., na berlinskoj Love Parade, Pero svojim glazbenim setom počastio posjetitelje ovog velikog događaja. Spomenimo dalje dva gostovanja na Paris Techno Paradeu – 1998. i 1999., te gostovanje na 10. godišnjici velikog njemačkog techno-partyja Mayday 2001., te na 6. godišnjici Kozzmozza 2001. Novosadski Exit 2005., Valkana Beach Festival i Evolution Funk samo su neki od velikih partyja na ovim prostorima na kojima je Pero gostovao.
U Perine nevjerojatne vještine dj-iranja mogli su se uvjeriti svi koji su 2002., poslušali njegov Live At Aurora mix, prvi komercijalno izdani techno CD hrvatskog dj-a, a njegov drugi za redom mix CD naziva Teclectic izdan je 2004. (Dallas Records/Emi Records), predstavio je Perin rad slušateljima diljem svijeta.
Sljedeći Perin projekt je lansiranje novih materijala hrvatskih producenata, kao i radovi Antona –X-a, da Fresha, Arrona Nesbita i Bryana Zentza.
Uza sve te aktivnosti, Pero je marljivo radio u studiju, zajedno sa svojim prijateljem Ivom aka Cortex Thrill, a njihov je rad rezultirao Moondanceom, izdanom na OmegaRitam etiketi u listopadu 2004., na kojemu su se našli i remiksevi Ivana Komlinovića i deep techno eksperta Funk D’Voida.
Moondance je vrlo brzo osvojio top-ljestvice mnogih svjetskih dj-a, a Carl Cox ga je uvrstio na svoj Going Global In The Studio Mix u siječnju 2005. godine.
5. studenoga ove godine Pero Fullhouse je sudjelovao i u radu Tuborgove DJ Akademije kao gost predavač, te je polaznicima, uz kratki set koji je odvrtio, dao nekoliko korisnih savjeta i odgovorao na njihova brojna pitanja, što je bio izvrstan potez organizatora Akademije, jer se s punim pravom može reći da je Pero Fullhouse umjetnik od kojega mlada generacija dj-a zaista može puno naučiti.



Post je objavljen 17.01.2006. u 09:46 sati.